EFT Tapping – Незаменимият ултрамодерен инструмент

By | ноември 19, 2020

EFT, съкратено от Техники за емоционална свобода и известен също като Tapping, е придобит вкус. Отне ми една година да го пробвам и веднага се пристрастих. И различните хора имат различни първоначални чувства към това.

Класическата форма на EFT използва барабанене (потупване) с пръсти по специални акупунктурни точки, заедно с озвучаване на собствената ни негативна реч. Комбинацията изглежда като легендарната чудодейна отвара, която лекува повечето заболявания. Това е истински метод, който освобождава само най-емоционалните и много физически ситуации. Новодошлите в EFT понякога се чувстват неудобно с идеята да се докоснат, изглеждайки странно, да изразят отрицателен саморазговор, вместо да се опитат да го игнорират, и разбира се въпросът е: да полудеем? „

Да, потупването, сравнително нов метод, изглежда странно на пръв поглед. Ако премахваме негативната реч, в началото може да изглежда грешно. Затова стъпка по стъпка въведение. Но скоро ще намерите чудесен инструмент, който ще го отпусне. Спомням си, когато е изобретен персоналният компютър, и то преди лаптопи, таблети и смартфони. А сега какво бихме направили без компютри и мобилни телефони?!

Сега мобилните телефони имат интересна история. Спомням си, когато се появиха за първи път през 80-те. Те бяха големи неща с размер на тухли. Ние (показвайки моята възраст тук) се смеехме на ранните осиновители, мислейки, че показват новите си джаджи. Сега никой не се смее. Нуждаем се от нашите мобилни телефони. Те ни поддържат връзка с нашите приятели, бизнес и близки. Те ни пазят в безопасност, тъй като можем да се обадим на спешни служби с тях или да помолим за пътна помощ, ако колата ни се повреди. Дават ни подробности за влака и автобуса, когато пътуваме с градския транспорт. Когато излизаме на разходка, мобилният ни телефон ни дава карта.

По същия начин, по време на писането на тази статия мнозина са приемали EFT за странни, а EFT за забавен или глупав. И все пак същите хора често се връщат към използването на EFT и се чудят как биха се справили без него!

Казано по-така, по-глупаво ли е някой да пипа за няколко сесии или да бъде виждан с бързо нагризани нокти през цялото време? По-разумно ли е да докосвате или наранявате при менструални болки или изтощителни болки в гърба или вместо това да приемате множество болкоуспокояващи? В крайна сметка хапчетата рядко са без странични ефекти. И болката, аз го удрям всеки ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *