5 причини, поради които редовните стоматологични прегледи са важни

By | ноември 22, 2020

Повечето от новите ми пациенти са тези, които не са ходили на зъболекар от години. Дълбоко в себе си те разбират, че посещението при зъболекар е важно, но са хвърлили здравето на зъбите си на заден план поради финансови или други притеснения.

По-долу са посочени пет причини, поради които посещаването на зъболекар два пъти годишно е важно не само за устата, но и за цялостното ви здраве. Има много връзки между заболяванията на венците и други здравословни проблеми като сърдечни заболявания, инсулт, диабет и остеопороза. Следователно рутинните посещения при зъболекари са чудесни начини да помогнете за подобряване на цялостното ви здраве. Не пренебрегвайте стоматологичните си посещения, защото те могат да помогнат не само на тези пет проблеми, но и повече.

1.) Уловете малките неща, преди да станат големи проблеми. Има много причини, поради които стоматологичните прегледи са толкова важни. Въпреки това, може би най-важната причина е, че стоматологичните прегледи ви позволяват да сте наясно с незначителни проблеми в устата си и да ги коригирате, преди да се нуждаете от скъпи и инвазивни процедури като кореновия канал.

2.) Пълнителите имат продължителност на живота. Пломбите не са постоянни структури и често трябва да се сменят на всеки няколко години, за да се поддържа здравето на вашите зъби. Въпреки това, с подходяща хигиена като миене на зъби и конци, ще имате по-малко кариес. С по-малко гниене, вашите пломби могат да отнемат повече време. При всяко стоматологично посещение зъболекарите обикновено проверяват здравето на пломбите ви, за да се уверят, че зъбите ви са здрави и здрави.

3.) Липсата на зъбобол не означава, че няма кариес. Това, че зъбите ви не болят, не означава, че няма кухини. Лекото кариес няма много симптоми и често може да остане незабелязано за дълго време. Посещавайки зъболекар два пъти годишно, можем да идентифицираме всички проблемни области и бързо да ги лекуваме.

4.) Гингивит може да се лекува. По време на рутинни прегледи хигиенистът и зъболекарят ще проверяват за заболяване на венците. Ако имате гингивит, той може да бъде лекуван с подходяща хигиена на устната кухина и посещения на зъболекар. Въпреки това, в минутата, в която започнете да се отпускате в тази рутина, толкова по-вероятно е гингивитът да се върне или да се превърне в по-проблематичното пародонтално заболяване.

5.) Те са тук, за да обучават дентални екипи. Ако имате нужда от зъболекари или отговори на други въпроси, рутинното почистване е идеалното време да попитате. Много зъболекари включват важността на обучението на пациентите в своята мисия. Няма глупав въпрос по отношение на вашето здраве на зъбите.

Отново има много причини да посещавате зъболекаря си два пъти годишно. Изброените тук са само част от стимулите да направите усмивката си възможно най-здрава. Не пренебрегвайте важността на тези посещения и ако не сте посещавали зъболекар от известно време, обадете се и уговорете среща днес. Усмивката ви ще ви благодари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *