5 въпроса, които трябва да зададете на Вашия лекар-остеопат относно синдрома на TMJ

By | декември 24, 2020

Възпалението на темпоромандибуларната става, по-известно като синдром на TMJ, е често срещан източник на болка за милиони хора всяка година. Въпреки че мнозина се чувстват неудобно с това често срещано заболяване, малцина наистина разбират причините и наличните възможности за лечение. Може да звучи изненадващо, но лекарите по остеопатия лекуват болести от десетилетия и могат да бъдат чудесен източник на информация. За да се възползвате максимално от посещението си при лекар-остеопат, разгледайте няколко въпроса, които може да искате да зададете:

1. Какво точно представлява синдромът на TMJ?

За да разберете истински възможностите си за лечение, трябва да имате достатъчно знания за това какво всъщност представлява синдромът на TMJ. Темпоромандибуларната става свързва горната и долната част на челюстта. Когато ставата се повреди, ще почувствате болка. Това може да бъде изведено чрез пукащи звуци или челюстта може да се почувства заседнала. Има много различни теории, които причиняват несъвместимост на ставите, но някои често срещани причини включват смилане на зъбите, лоша стойка и наранявания при удар. Понякога болката може да бъде объркана с главоболие или ушни инфекции. За да получите точна диагноза, трябва да потърсите съвет от доверен медицински специалист.

2. Как остеопатията помага?

Остеопатията е медицинска практика, която използва физическа манипулация на костите и мускулите като възможности за лечение на медицински проблеми. Лекарите по остеопатия са лицензирани лекари и трябва да посещават медицинско училище. Някои лекари остеопати прилагат цялостен подход към медицината. Това просто означава, че тези лекари подхождат към здравето на пациента във всички аспекти. Те не само разглеждат конкретния медицински проблем, но също така разглеждат хранителните навици, избора на начин на живот и режима на упражнения, за да постигнат ефективна цел на лечението. За пациенти със синдром на TMJ лекарите остеопати често използват масаж и черепна манипулация за облекчаване на симптомите.

3. Кои са някои начини за облекчаване на болката?

Има няколко различни метода, които могат да помогнат за облекчаване на болката. Устните предпазители понякога могат да бъдат полезни за тези, които скърцат със зъби. Стресът също е причина за болка в ТНС, така че техниките за облекчаване на напрежението могат да бъдат ефективни. Докато масажът и манипулацията на черепа могат леко да нулират ставата, манипулацията на гръбначния стълб може да допринесе за по-добра стойка, което помага за правилното позициониране на ставата.

4. Колко посещения ще трябва да направя?

Повечето лекари няма да могат да ви дадат точен отговор относно посещенията, необходими за релаксация. Това е така, защото варира от пациент на пациент. Трябва обаче да попитате Вашия лекар за оценка. Лекарите-остеопати обикновено имат добра представа за размера на необходимото лечение. Често пъти пациентът може да разбере това, когато усети, че вече не се нуждае от редовни посещения. Много пациенти обаче продължават своите посещения много по-дълго поради общите успешни резултати.

5. Вярва ли докторът по остеопатия в хирургията?

Лекарите-остеопати често се опитват да разрешат медицински проблеми с алтернативи на операцията. Храненето, изборът на начин на живот и стресът са фактори, на които D.O. е склонен да обърне внимание. Масажът и скелетната манипулация са по-добри възможности за лечение за мнозина. Въпреки това, в екстремни случаи може да се наложи операция за лечение на синдром на TMJ. Трябва предварително да попитате какво може да включва философията на Вашия лекар по отношение на операцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *