3 прости съвета за подстригване на кучета от професионалиста

By | ноември 18, 2020

Да имате домашно куче не е лесна отговорност. Всеки кучешки родител винаги трябва да бъде на върха на физическото и емоционалното благосъстояние на домашния си любимец. Целта е да имате здрав и щастлив домашен любимец, който прави живота ви и живота му по-добри. Грижата за куче е непрекъснат учебен процес – от време на време научавате нещо ново. Въпреки че всеки собственик на куче има свой собствен подход към начина, по който избира да отглежда своите домашни любимци, ето няколко лесни съвета за подстригване на кучета от професионалисти, които можете да вземете предвид:

Нека кучето ви редовно да се проверява от ветеринарен лекар

С напредването на възрастта на кучета като нас те стават по-склонни към здравословни проблеми. То може да бъде толкова просто, колкото зъбобол или толкова сериозно, колкото сърдечен проблем. Симптомите не винаги се появяват или когато се появят, е твърде късно – затова е важно редовно да водите домашния любимец на ветеринар за общ преглед. Годишните прегледи също трябва да включват грижи за зъбите, здравни прегледи, ваксинации, контрол на паразитите и препоръчителни ваксинации. Ръководител на Академията на ветеринарните хранителни техници д-р. Според Кара М. Бърнс единственият начин да поддържате домашните любимци здрави са редовните изпити.

Предотвратете кучето да не получава паразити

Най-често срещаният паразит, който може да повлияе на здравето на вашето куче, са бълхите. Вашият домашен любимец може лесно да бъде обезпокоен от външен паразит, когато е изложен на други кучета, които ги имат. Бълхите могат да причинят дразнене на кожата, инфекция, косопад, горещи точки и др. Ако вашият домашен любимец погълне бълха, други паразити могат лесно да заразят тялото му като тения. За да предотвратите както външни, така и вътрешни паразити, уверете се, че вашето куче и околната среда са чисти. Целогодишната защита е идеална с редовен контрол на бълхи и вътрешни паразити.

Поддържайте кучето си психически и физически здраво

Професор по ветеринарна медицина в Университета на Охайо и ветеринарен диетолог д-р Според Тони Бъфингтън обогатената среда е от ключово значение за дългосрочното здраве и благополучие както на кучетата, така и на котките. Ежедневна разходка или джогинг или обикновена игра за донасяне ще осигурят на вашия домашен любимец да остане физически активен и здрав. Психичното стимулиране е също толкова важно, така че опитайте да се скриете, да играете или да ловите глави и други подобни игри у дома.

Следвайте тези ефективни съвети за поддържане на кучета от професионалисти, за да допринесете за здравето и щастието на вашия домашен любимец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *