Шум в ушите и дехидратация

By | ноември 18, 2020

Шумът в ушите често се нарича „шум в ушите“, но някои хора имат наистина силни звуци (или рев, съскане, бръмчене или звънене) в ушите си, които всъщност могат да издават звуци и реч навън. Това може да бъде силен шум или музика, ототоксични лекарства, натрупване на восък в ухото, алергии, инфекция на ухото или синусите, задръствания, разстройство на челюстта или ухапване (нарушение на TMJ), сърдечно-съдови заболявания, болест на Мениер, тумор в слуховия нерв отосклероза, неадекватна травма на щитовидната жлеза, главата или шията и, вярвайте или не, дехидратация.

70 процента от тялото е вода, а чувствителните кости и придружаващите ги тъкани в ухото са много податливи на дехидратация. Малките стави в малките кости, които „чуват“, след като тъканите изсъхнат, нямат гъвкавост. Дисбалансът в течностите може да причини увреждане на малките косми във вътрешността на ушната мида. Щети могат да дойдат и от силни звуци като косачки за трева и рок концерти. Дори правенето на MP3 плейъри твърде силно може да причини щети. С течение на времето, ако се погълне твърде малко здравословна вода или ако сте в обичайно шумна среда, щетите могат да станат трайни. Хроничната дехидратация може да влоши работата на вътрешното ухо, така че не забравяйте да пиете много здравословна вода, а не кафе, сок, газирани напитки или бутилирана вода.

Ако забележите, че имате шум в ушите след силен шум, започнете да пиете повече вода и избягвайте други силни шумове за няколко дни. Не искате мелодията да е постоянна. Ако забележите постоянни шумове в ушите, стойте далеч от алкохола, наркотиците за отдих, кофеина, аспирина и никотина, тъй като те могат да влошат гласа. Въпреки че аспиринът и някои антибиотици могат да влошат шума в ушите, Вашият лекар може да Ви помогне да замените или коригирате дозата, така че да Ви е по-удобно.

Ако бягате или спортувате, ще искате да пиете много здравословна вода. Прегряването може да направи шума ви в ушите по-лош като дехидратацията.

През последните години изследователите използват ядрено-магнитен резонанс за откриване на мозъчна активност при хора, страдащи от шум в ушите. Те са открили хиперактивност в слуховата кора и някои части на лимбичния мозък, която обикновено не се среща при хора, които нямат слух. Лимбичният мозък управлява стресовите реакции като тревожност и емоции. Изследователите казват, че шумът в ушите не се дължи на стрес, а че частта от мозъка, която произвежда страшни емоции, е хиперактивна при пациенти с шум в ушите.

Дълго време въпросите, задавани от медицински специалисти и учени, бяха там, където беше „звъненето“. Те знаят, че хората могат да „чуват“ шум, но се чудеха дали е в ухото или в мозъка. Предполагаше се, че шумът се излъчва от ухото към централната нервна система, към мозъка. Когато процесът беше атакуван с продължителна силна силна сила дори за кратко и имаше травма, мозъкът се опитваше да компенсира, като включи собствения си усилвател. Но като радио с къси вълни, ще чуете повече звук, както и повече съскане. Но сега учените в тон с ядрено-магнитен резонанс започват да разкриват тайните на шума в ушите.

Изследванията в Германия и Белгия обещават някои пациенти с протокол за лечение, наречен магнитна интракраниална стимулация. Това лечение включва поставяне на магнитна плоча точно над ухото и поддържане на слуховата кора на място. Когато електрическият ток се изхвърли от плочите, се приема, че грешните мозъчни сигнали са изкривени и евентуално дори нулирани. Безболезнените сесии от 5 до 30 минути не изискват анестезия, а изискват само скъпо оборудване, намерено в големи неврологични центрове.

През последните две години във фармацевтичната индустрия се случиха някои вълнуващи събития. Опита се много опасна процедура, лидокаин, анестетик, се инжектира в кръвта на пациент с шум в ушите. За пет минути симптомите изчезнаха напълно. Това не е препоръчително лечение, но изследователите казват, че навсякъде в мозъка има превключвател за изключване. Сега изследователите активно търсят.

В моята клиника има няколко пациенти, които са загубили шум в ушите от пиене на алкална, йонизирана вода. Хроничните нива на дехидратация са мярка за това колко време е необходимо, за да изчезне. Тази здравословна вода нежно неутрализира киселинното състояние, свързано с дехидратацията, за да създаде всякакви симптоми в тялото, включително звуци от ушите. Опитайте моето 7-дневно предизвикателство за вода. Безплатно е и ще се почувствате по-добре за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *