Уникални ползи от засаждането на градина

By | ноември 27, 2020

Толкова е хубаво да отидете в градината и да вземете оттам това, от което се нуждаете, вместо да бягате до аптеката. Опитвам се да държа много растения в градината си. Понякога ги имаме и дори не знаем ползите от тях. Те се крият на открито в задния ни двор.

Има много разновидности на билки с изненадващи ползи, но ще спомена само няколко.

Доматите са опаковани и опаковани с полезни хранителни вещества и антиоксиданти и са богат източник на витамин А, С и фолиева киселина. Доматите са свързани с предимствата на лечението на рак, които се борят с образуването на свободни радикали, диабет и сърдечни заболявания. Също така те имат фолиеви киселини, които помагат при депресия. Независимо дали се отнасяте до доматите като плодове или зеленчуци, доматите са питателна храна, която повечето хора трябва да ядат.

Водният спанак е друг спанак, който съдържа основни хранителни вещества като витамини А и С, както и висока концентрация на бета-каротин. Благодарение на своите лечебни и детоксикиращи свойства, той помага да се осигури облекчение в случай на сърбеж по кожата или ухапвания от насекоми. Добавете сол към водния спанак и го смелете на прах. Докоснете болезнената област и увийте за незабавно облекчение. Друга характеристика на тази билка, или би трябвало да я кажа зеленчукова, е, че действа успокоително за хора с безсъние или затруднения със съня. Водният спанак помага и при язва, менструални болки, зъбобол, уриниране, кървене от носа и др. Той е ефективен при лечението му.

Алое вера, алое вера има толкова много предимства, че това растение трябва да бъде в нашата градина. Той е чудесен за кожни заболявания като изгаряния, екзема, а също така е и бързо средство за облекчаване на болката. Той има голям брой хранителни вещества, един от които е витамин В12. Алое Вера може да се използва и като препарат за почистване на тялото (смесете кристала в ананас). Не искам да забравя да спомена, че е чудесно за храносмилането. Това е много важно за процеса на растеж и здравословната функция на нашето тяло. Ползите са толкова много, препоръчвам ви да сте близо. Можете да отгледате красиво растение Алое Вера дори в саксия в кухнята си.

Динените семена са добри източници на магнезий, като 100 грама семена осигуряват 139 процента от препоръчителната дневна нужда. Магнезият е жизненоважен за нормалното функциониране на сърцето, съдържа ликопен, който е полезен за лицето ви, а също така помага за подобряване на мъжката плодовитост. Той е ефективен и за възстановяване на здравето и за изостряне на паметта след боледуване. Може дори да се използва като чай за лечение на диабет, сварете шепа динени семена в 1 литър вода за 45 минути и дръжте тенджерата затворена.

Джинджифил, това е друга прекрасна билка, пълна с ползи за нашето здраве, често наричана лекарство за пътници, защото помага при повечето проблеми с храносмилането, гадене, повръщане и диария. Също така ще помогне при менструални спазми, подуване на корема и др. Съхранявайте това във вашата градина.

Градинският чай трябва да подобри храносмилането, язвата, болките в гърлото, да подобри паметта и нещо по-добро; Знам, че държиш повечето жени настрана. Известно е, че има свойства, които намаляват менопаузалното изпотяване. Градинският чай също е полезен при менструални нарушения. Така че нека се сбогуваме с тези менструални спазми и нощно изпотяване с градински чай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *