Слушате ли кучешките сигнали, които изпращате?

By | януари 8, 2021

Опитва ли се вашето кученце да ви изпрати съобщение?

Болни ли сте, тревожни, отегчени, ядосани, ядосани, тъжни, тъжни, объркани?

Не винаги обръщаме внимание на кучешките знаци … и това може да бъде много разочароващо за вашия домашен любимец.

„Хей ти! Говоря тук …!“

Още по-лошото е, че ако не положите усилия да разберете стиловете на общуване, това може да коства живота на вашето куче.

Склонни сме да приемаме, че нашите домашни любимци са „лоши да си отмъстят“ или „стари и нацупени“, когато се държат лошо.

Всъщност кучето ви умишлено няма да направи нищо, за да ви разстрои или разочарова.

Така че, когато поведението им се промени, трябва сериозно да говорите с тях и да разберете какво се случва в съзнанието или тялото им. Какво са наясно с това, което все още не знаете?

Ето 3 кучешки знака, които ви казват, че е време да слушате домашния си любимец

Има три често срещани сигнала, които вашето куче ще изпрати, когато се нуждае от допълнителни грижи и внимание.

1. Не ме докосвайте!

Кучето ви навежда ли глава, когато се опитвате да ги погалите? Тук може да има много неща, които се объркват, включително социални проблеми като господство или подчинение, или медицински проблеми като зъбобол, главоболие, болки в ушите …

Ако зрението им е нарушено, всичко, което се движи към главата им, ще бъде изключително дразнещо за тях.

Обърнете внимание на съвети за тяло като тези. Ако изведнъж избягват да поддържат гърба или краката си или се отдръпват, когато се опитвате да ги погалите, определено има причина.

Кучето ви няма далечна или отвратителна кост в тялото си, така че ако избягват докосването ви, това е знак, че нещо в тялото, ума или средата му, което ги тревожи, не е наред.

И те се нуждаят от вашата помощ, за да разрешат това.

2. Не мога да го ям!

Кучето ви внезапно ли е станало придирчиво?

Хубаво е да се харесате на вкусовете на вашето куче … но честно казано, ако те се чувстват добре физически и психически, едно куче ще изяде почти всичко, което поставите пред тях.

Те разчитат на вас да се храните, освен да грабнете онази вкусна котешка кака на разходка … така че ако вдигнат нос нагоре върху чинията за вечеря?

Първо потвърдете, че храната не смърди, но ако това е наред? Тогава това е един от най-ясните признаци, че нещо не е наред.

Не трябва обаче да става въпрос само за болки в стомаха. Може би това е болка в челюстите или безпокойство от нещо, което се случва в човешкия живот. Възможно е да има проблеми с черния дроб или бъбреците или язва. Те могат да се чувстват токсични или временно да им се гади поради нещо друго, което ядат, или да се разболеят.

Кучетата са невероятно интуитивни същества. Стресирате ли се да се подготвите за преместване, смяна на работа, може би прекратяване на връзка?

Кучето ви усеща всичко това …

Разбира се, трябва да се консултирате с ветеринарен лекар, ако кученцето ви внезапно спре да се храни, но отделяйки време за разговор с него, може да хвърли светлина върху всеки стрес или болка, които изпитват от ваше име или в собствените им тела.

Как можете да разберете какви са били истинските им преживявания и как са се чувствали, без да говорите с тях?

И след като разберете това, можете да се справите правилно … заедно.

3. Толкова се страхувам!

Ще трябва да се борите с първите си инстинкти по този въпрос.

Кучето ви изглежда уплашено … така че инстинктите ви казват да ги прегърнете и поглезите. Опитвате се да ги утешите.

Сега вашето бебе с козина е възнаградено за тревожното си поведение – и все още не знаете какво го е причинило.

Ако попаднете на куче, което показва сигнал за страх или стрес, вашият приоритет трябва да бъде да намерите източника на възприеманата заплаха, а не да ги заразите, за да ги успокоите.

Награждаването им с интерес и обич, когато имат нерешителен, страховит начин на мислене, ги кара да мислят, че постъпват правилно.

Добри намерения, да, но това само засилва страховете им …

Не забравяйте, че има 6000 документирани случая Злоупотребата с кучета се случва всяка година и е трудно да се каже колко в действителност са малтретирани, защото повечето от тях не се отчитат.

Степента на тежест на насилието е от съсед, който вика на вашето куче кучешки мелници и пръстени за борба с кучета.

След като сте установили, че няма непосредствена заплаха за тяхното физическо благосъстояние – или сте се погрижили за това, така че тази заплаха да изчезне – можете да се опитате да ги отдалечите от страховете им и да изградите доверието им.

Какъвто и да е случаят, вашата работа е да комуникирате ясно с кучето си, като им обяснявате, че те са в безопасност с вас и че като водач на глутницата ще намерите източника на заплахата и ще се справите с нея.

Знаците на кучетата могат да бъдат явно очевидни, като внезапно лаене и ръмжене – или много тънки – отдалечаване от ръката ви, докато се опитвате да го погалите по главата.

Ако те имат напрежение в тялото си или не могат да се отпуснат напълно, това са кучешки сигнали, че „нещо не е наред“.

Не забравяйте, че вашето куче чете и научава за вас – вашите емоции и физическо здраве – толкова ентусиазирано, колкото би могъл скъп приятел.

Ако се чувствате притеснени от житейския преход, борите се с болест, тревожите се за финансите си, вашето куче се притеснява и за вас.

Така че, ако кучето ви започне да проявява някакво неприемливо или странно поведение, вижте какво се случва с тях … знак, че нещо не е наред в техния собствен свят или може би във вашия свят.

Искате ли да научите повече за душевната връзка между вас и вашия домашен любимец? Или бихте искали да проучите възможността за провеждане на смислен разговор с вашето куче?

Свържете се с нас и ни позволете да започнем пътуването на здраве и благополучие за вас и вашия домашен любимец.

Ако сте се научили как да общувате с животни, всичките ви взаимодействия трябва да бъдат информативни и просветляващи.

Ако все още не можете да общувате от сърце с домашните си любимци, не се притеснявайте, както преподавах в The Heart School of Animal Communication. Можете да научите как да започнете с нашата безплатна електронна книга, Тайните тайни за общуване с домашни любимци или да се консултирате с професионален комуникатор за домашни любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *