Симптомите на TMJ и какво можете да направите по въпроса

By | октомври 11, 2020

Симптомите на TMJ са силно изразени и се забелязват от пациента. И все пак има надежда. Преди да говорим за лечение на СНЩ или някои прости и евтини стратегии за решаване на проблемите с СНВ, нека поговорим за някои специфични симптоми, с които трябва да сте наясно.

Симптомите на TMJ се фокусират върху всички части на ставата, свързващи долната челюст. Синдромът на темпоромандибуларната става засяга хората по различен начин, симптомите на TMJ като пукане и щракане не са здрави звуци на челюстта. Други симптоми включват главоболие, което пациентът обикновено смята, че не е свързано с проблема с TMJ.

Всъщност симптомите на TMJ не са лесни за диагностициране, тъй като често са подобни на други разстройства. Главоболието е например „референтна болка“. Това се нарича временно главоболие и често се диагностицира погрешно като мигренозно главоболие.

Друг симптом включва характерния щракащ или пукащ звук, идващ от областта на челюстта – това е очевидно нарушение в нормалната функция на челюстта ви. Но има и още.

Най-честите симптоми на ТМС са по същество следните: болка в челюстната става, заключена челюст, болки в ушите, подуване в челюстната става, звънене в ушите, болка във врата и / или раменете и скърцане със зъби.

Не бъркайте симптомите на TMJ с други здравословни проблеми

Не бъркайте проблема с TMJ с временно щракване на челюстта или челюст. Понякога е временно. Един мой приятел беше ранен в атлетична игра (софтбол) със случаен удар в главата. Това предизвика леко подуване на челюстта му. В резултат на това той започна да усеща щракане в брадичката си. Помисли, че е нещо по-сериозно. Не беше. Мина с оток или подуване. Някои симптоми, подобни на TMJ, могат да се появят и при орални навици като дъвчене на твърде много дъвка или скърцане със зъби. Някои изпитват симптоми, подобни на TMJ, заедно с ухапвания от нокти.

Условия в организма, като артрит или заразяване с острици, също могат да имитират симптоми, подобни на TMJ. Острици? Да, така е. Един от симптомите на TMJ е меленето на зъбите през нощта, което е една от причините, поради които нощните наблюдатели на TMJ са толкова популярни. Но това, което мнозина не знаят, е, че заразяването с острици в чревния тракт може да доведе до скърцане на зъбите през нощта. Нощен пазач работи в такъв момент, за да предотврати скърцането на зъбите, но не лекува първопричината. Д-р За тези, които не вярват в заразяване с паразити, помислете за това, според Oz: Паразит има в 80 процента от човешката популация.

Връщайки се към нашето изходно ниво, не бъркайте симптомите, подобни на TMJ, с наличието на TMJ. Вижте зъболекаря.

Продължавайки напред, първата стъпка за облекчаване на болката в челюстта е да се идентифицира основната причина, а лечението е да се определи дали симптомите на TMJ се дължат на мускулни или скелетни увреждания. Трябва да посетите зъболекар. Трябва също да потърсите съвет от зъболекар по отношение на лечението. Вярвате или не, настоящите клинични или алопатични изследвания все още не са идентифицирали напълно всички причини за различни нарушения на TMJ. Трябва да се има предвид, че не всички симптоми на TMJ са физически базирани. Вярвате или не, депресията или меланхолията също са често срещан симптом.

Друг често срещан симптом на специфични симптоми на TMJ са спазмите в челюстните мускули. Това може да доведе до ограничено отваряне на устата или челюстта да се измести на една страна при отваряне. Тези спазми могат да причинят болка, която може да бъде наистина силна. Чести са и главоболията на TMJ. Най-често срещаното главоболие от тип TMJ се намира в областта на слепоочието близо до главата. Мнозина объркват тези видове главоболие с мигрена и поради това симптомите на ВНЧ се влошават без необходимата помощ.

Няколко забележими симптоми на TMJ са специфична болка в лицевите мускули или челюстта след събуждане (това може да се влоши при скърцане със зъби или бруксизъм). Може да откриете, че отварянето и затварянето на устата от време на време през деня е трудно и болезнено време. Също така може да ви е трудно да хапете правилно или нормално.

Много ярък симптом е леко изпъкналата брадичка. Добро ръководство е следното: Ако трябва да върнете ръчно челюстта си назад, може просто да имате TMJ, независимо дали сте невеж или създание от извънземен тип от Star Trek.

И накрая, много очевиден и жалко симптом на TMJ е подуване на зоните около устата. Понякога, в зависимост от притока на кръв, може да видите много повече или зачервяване в областта на брадичката.

Какво мога да направя? Ето Решението

Има неща, които можете да направите. На първо място, ако подозирате, че имате законна TMJ, потърсете специалист по зъболекар на TMJ. Може да предложи прости упражнения. Лекарят може също да препоръча специално проектиран предпазител за уста за TMJ, за да се справи с проблема ви с TMJ.

Преди да закупите нощен пазач на TMJ, истински зъболекарят ще ви препоръча такъв. Това е най-сигурният залог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *