Реконструкция на пълна уста

By | януари 3, 2021

Пълната реконструкция на устата означава възстановяване или възстановяване на всички зъби в устата. В тази процедура могат да бъдат включени няколко специалисти, включително:

  • Общи или козметични зъболекари – изработване на коронки, импланти, фасети или мостове
  • Ортодонти – преместване на зъбите в правилното положение
  • Пародонтолози – лечение на заболявания на венците

Изследване за възстановяване на пълна уста

Първата стъпка в този процес е да посетите зъболекаря си и да направите изчерпателен устен преглед. По време на прегледа вашият зъболекар ще изследва внимателно състоянието на зъбите, венците, слепоочно-челюстната става (TMJ) и естетиката.

Зъб- Вашият зъболекар ще изследва фасети, коронки, износване на зъбите, импланти, коренови канали и ще оцени здравината ви.

Венци Вашият зъболекар ще търси дълбоки джобове, недостатъчна тъкан и заболявания на венците. Може да се наложи скалиране или друго лечение, ако е налице заболяване на венците. Това е да се гарантира, че наскоро реконструираните зъби имат здрава основа.

TMJ- Вашият зъболекар ще провери вашата захапка, за да се увери, че тя е безболезнена и не причинява необичайно изтриване на зъбите ви.

Естетичен- Вашият зъболекар ще отбележи цвета, размера, пропорцията и формата на вашите зъби.

Ще бъдат събрани рентгенови лъчи и други записи на устата и зъбите ви. След като бъде събрана цялата информация, ще бъде разработен изчерпателен план за реконструкция.

Процедури за пълно възстановяване на ухапването

Това може да бъде продължителен процес. Всъщност повечето реконструкции на пълни уста включват много етапи и няколко посещения в офиса. Лечението може да отнеме 12 месеца или повече.

Някои от следните процедури могат да бъдат направени в зависимост от вашата ситуация:

  • Цялостно почистване на зъбите и грижа за пародонта
  • Оформяне на тъкан на венците, за да създадете последователност във вашата усмивка
  • Създаване и поставяне на постоянни реставрации като корони, фасети и импланти
  • Монтиране на брекети за привеждане на зъбите в правилното положение
  • Присаждане на кости или меки тъкани за укрепване на зъбите

Може да има много други извършени операции.

Пълни разходи за реконструкция

Повечето (но не всички) реконструкции на пълна захапка включват извършване на процедури на всеки зъб в устата. Едно разумно правило за разходи е между 800 и 1500 долара на зъб. Това не отчита устната хирургия, пародонтоза и други специализирани лечения. Не се изненадвайте да похарчите 30 000 до 45 000 или повече долара за цялостна реконструкция на устата.

Проверете вашата стоматологична застраховка, за да видите дали те ще покрият поне някои от тях. Ако се нуждаеш Козметичен зъболекар в Лос АнджелисЗа да обсъдите възстановяване на пълната уста или ухапване, обадете се на (310) 829-6795 Dr. Свържете се с Muslin или посетете уебсайта им на hightechdentist.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *