Процедури за орална и лицево-челюстна хирургия

By | октомври 11, 2020

Оралната хирургия е добре известна специалност, която включва диагностика, хирургично и свързано лечение на заболявания, дефекти и наранявания, включително функционални и естетически аспекти на зъбите, венците, шията, челюстите и меките и твърдите тъкани на главата. Оралната и лицево-челюстна хирургия включва и други процедури като зъбни импланти, отстраняване на мъдреци, орална патология, костни присадки, нарушение на ТМС, анестезия, апицектомия, коригираща лицево-челюстна хирургия, лицева травма. Разгледайте различните процедури, споменати по-долу:

Зъбни импланти: Подмяната на липсващи зъби или осигуряването на стабилност на съществуваща или нова протеза се превърна в една от най-често срещаните процедури. Тези процедури се извършват от зъболекар или орален хирург. Има различни техники, използвани за извършване на такива процедури. Тези техники могат да варират в зависимост от хирурзите или зъболекарите.

Коригираща хирургия на челюстта: Известна е още като ортогнатична хирургия, извършвана чрез орална и лицево-челюстна хирургия. Има няколко причини за тази операция, както следва:

Невярно или неправилно ухапване

Непропорционален външен вид на лицето и неправилна позиция на брадичката

Болка в темпоромандибуларната става (TMJ) и дисфункция, причинени от деформация или травма.

Затруднено дъвчене, хранене, отваряне и затваряне на устата.

Малка или голяма травма

Шлайфане или занитване на зъби, които причиняват прекомерно износване на зъбите

Екстракция на зъб: Известна е и като една от най-известните процедури за орална и лицево-челюстна хирургия. Следните причини могат да бъдат отговорни за това:

Непадащи млечни зъби, които пречат на постоянните зъби да растат.

Частично или засегнати 20-годишни зъби

Зъби, които не подлежат на възстановяване, причинени от фрактура на корена, травма или кариес.

Ортодонтският план за лечение може да изисква отстраняване на някои зъби, за да се постигнат най-добри резултати.

Съществуват различни други процедури, свързани с орална и лицево-челюстна хирургия. Ако имате някакви проблеми със зъбите си, трябва да се консултирате с реномиран зъболекар, който е постигнал голям успех в предоставянето на разнообразни стоматологични лечения въз основа на специфичните нужди и изисквания на пациентите. По този начин можете да бъдете здрави.

Ако нямате представа за известни зъболекари, разгледайте онлайн ресурсите. Може да има много реномирани уебсайтове, които предоставят подробна информация за известни зъболекари. Също така, трябва да се уверите, че те следват систематични хирургични процедури, които са идеални за здравните перспективи. Ако искате подробна информация за процедурите, онлайн ресурси могат да ви помогнат. Следователно трябва да получите подробна информация за онлайн ресурси, които могат да бъдат полезни за вашите стоматологични лечения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *