Положение на тялото, безпокойство и TMJ

By | октомври 13, 2020

TMJ (съкращение от Temporomandibular Joint Disorder) е свързано със ставите разстройство, което свързва челюстта с черепа. Това разстройство често причинява дисфункция в движенията и положението на челюстта, които, ако не бъдат лекувани, се влошават с времето. Смята се, че повече от 11 милиона американци могат да страдат от TMJ по всяко време.

Хората с TMJ имат много дискомфорт и болка в областта на шията и челюстта. Те също могат да получат мигрена и дори в крайна сметка да имат фибромиалгия. Някои „експерти“ твърдят, че TMJ се причинява от продължително движение на челюстта напред или встрани извън нейните нормални граници, което е причинено от прекомерно дъвчене на венците, захапване на нокти, небрежност на зъбите или травма (злополука).

И все пак много хора все още страдат от TMJ, въпреки че избягват всички известни причини. Какво може да причини това? Възможно ли е по нова и вълнуваща причина да разгледаме наново TMJ? Всъщност не. Въпреки че повечето хора не знаят тези нови причини, те не бива да изненадват никого, защото те са тези, които причиняват TMJ на първо място.

Тревожността е първата причина.

Вероятно сте запознати с това. Когато се чувствате уплашени, тревожни или тревожни, мускулите ви се стягат, вибрират и челюстта ви се втвърдява. Какво мислите, че ще ви се случи, когато редовно се справяте с безпокойството? Изненадани ли сте, че когато изпитвате внезапна болка и страдание, тези болки изглежда нямат физическа причина? Сега знаете какво ги е причинило. Когато несъзнателно коригирате челюстта си, когато преминавате дневната си доза стрес, това в крайна сметка може да създаде проблем с TMJ.

Следващата причина е неправилно позициониране на тялото.

Родителите ти вероятно са ти казали да не се гърчиш като дете. И сега, ако имате проблеми с гърба, вероятно бихте искали да сте слушали. Същото важи и за TMJ. Седейки по грешен начин (или твърде много) кара челюстите ни да са в грешна позиция – може да е твърде далеч или твърде далеч.

Когато видите тези жени от развиващите се страни да носят тежки товари върху главите си по Discovery Channel, замисляли ли сте се защо нямат проблеми с раменете, врата и челюстите, въпреки че носят тези товари всеки ден? Простата причина за това е, че те носят товари директно над главите си. По този начин мускулите на врата и раменете поддържат тегло, както е проектирано от природата. В момента, в който огънат главите си, тежестта ги кара внезапно да се въртят напред и да загубят равновесие.

Виждате ли връзката?

Изобщо не е тежък, когато главата ви е в една линия с тялото. Но когато не е, се чувства малко по-тежък, като когато се наведе напред. Мускулите на врата и раменете ви често не могат да издържат на допълнително натоварване, така че брадичката ви ще положи усилия да подреди главата си.

С течение на времето разстройството на TMJ се появява поради допълнителния щам.

Лекарите често предписват болкоуспокояващи за облекчаване на болката, причинена от TMJ, но това са само временни решения. Те не правят нищо за облекчаване на първопричините за TMJ. Моята програма TMJ No More прави точно това. Ефективно се насочва към първопричините за TMJ с прости упражнения, които отпускат мускулите около TMJ и възстановяват естественото положение на челюстта. Моята програма ще излекува успешно тези, които страдат от това заболяване. Работи ли? Изглежда, че стотици мои клиенти, които сами са го опитали, определено мислят така. Вижте моето предаване TMJ No More и вижте какво връща усмивките на лицата им.

Искрено Ваш,

Християнски добър човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *