Пащърнакът е афродизиак или просто проста добра храна!

By | ноември 25, 2020

Пащърнакът е кремообразен зеленчук с бяла кожа с листен зелен връх, потопен в богата история. Пащърнакът се отглежда от древни римски времена и е документирано, че император Тиберий е донесъл пащърнак от Франция и Германия, където те растат на брега на Рейн.

Пащърнакът е кореноплоден зеленчук от семейство Umbelliferae, който включва фаворити като моркови, кервиз, магданоз, копър и целина. Пащърнакът също е отлична форма на хранене. Средният 9-инчов пащърнак има около 130 калории, не съдържа наситени мазнини, не съдържа холестерол и е с високо съдържание на фибри, фолиева киселина, калций, калий и В1, В2, В3, С, желязо и цинк.

Пащърнакът има широко приложение, в Ирландия пащърнакът се използва за приготвяне на бира и вино. По време на Втората световна война от пащърнак се правят фалшиви банани. Пащърнакът се смачква и се смесва с екстракт от банан, за да се намали апетита към бананите по време на войната.

Някои хора вярват, че пащърнакът е афродизиак или лек за облекчаване на зъбобол или уморени крака. В Италия пащърнакът се използва за хранене на свине в Парма, който след това се превръща във вкусната пармска шунка.

Пащърнакът расте диво, но по-често се среща в търговските ферми. Търговските фермери са открили, че чрез събиране на пащърнак и съхранението им за две седмици при температури от 32 ° до 34 ° F, нишестето в пащърнак ще започне да се превръща в захар. Внимавайте за див пащърнак, тъй като всъщност това може да се случи с воден бучиниш. Прилича на пащърнак с воден бучиниш, но е отровен.

Когато купувате пащърнак, потърсете малки и средни, ако пащърнакът е твърде голям, той ще има дървесен център. Пащърнакът може да се съхранява суров в хладилника в чистачка със зеленчуци или във вентилирана пластмасова торбичка до 3 седмици. Пащърнакът може да се съхранява в хладилник 2-3 дни след готвене.

Пащърнакът може да се приготви по най-различни начини. Пащърнакът може да бъде:

на пара

Варено

той изпържи

Соте

o Печени

И от него бяха направени чипове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *