Открийте причината за съскането в ухото и как да се отървете от него

By | октомври 9, 2020

Шумът в ушите е един от признаците, че може да имате шум в ушите. Това е ситуация, при която чувате нежелани звуци като звънене, съскане и бръмчене в ушите си дори без външни стимули. Леченията са по-ефективни, когато се обърнете към състоянието в основата му.

Медицинско състояние

Може да чуете съскащи звуци в ушите си като признаци на медицински състояния, заболявания или заболявания като:

Високо кръвно налягане, което може да действа и като симптом на други животозастрашаващи заболявания като сърдечно-съдови заболявания

Мигрена, състояние с тежко главоболие, често придружено от шум в ушите, което може да наруши вашата рутина

• TMJ или темпоромандибуларно ставно разстройство, състояние, при което съскането на ухото и болката са симптом.

Лечението на заболяването или разстройството е необходимо, за да се облекчите от симптома на съскане на ухото.

Много висока експозиция на шум

Най-честата причина за нежелан шум в ушите ви също е шумът. Прекомерният шум ще увреди вашето вътрешно ухо и ще предизвика неприятни звуци в ушите ви, дори когато няма външен шум. Непосредственото решение на това е да се избягват места, където ще чуете прекомерен шум. Ключът е да намалите излагането си на силни звуци.

Въпреки това, в ситуации, когато избягването на силни шумове е извън вашия контрол, това ви помага да носите предпазители за уши. Тези щепсели ще действат като ваш щит, за да предотвратят шума от увреждане на вътрешните ви уши.

Тревожност и стрес

Съскането в ухото обикновено се случва с тревожност и стрес. Ако сте притеснени или стресирани, вероятно ще чуете този нежелан шум и в ухото си. Да научите как да управлявате стреса е от съществено значение, ако искате да облекчите симптомите си.

Не трябва да приемате стреса и съскането, което чувате със сигурност. Заедно те могат да ви предупредят за сериозни или животозастрашаващи здравословни заболявания като инфаркти и инсулти. Не позволявайте на стреса да управлява живота ви, тъй като има няколко начина да се отървете от него. Някои от тях включват отпускане на ума и тялото, дишане и слушане на успокояваща музика заедно с други дихателни техники.

Заплетени уши

Запушеното ухо е често срещана причина, поради която може да чуете съскащия звук. Типичната причина за запушване в ушите ви е натрупването на ушна кал. Докато услугите за ушна кал осигуряват защита на вътрешното ви ухо, твърде много може да причини проблеми като нежелан шум.

Запушеното ухо също е симптом на синузит. Ще имате претоварени уши и нос поради преливане на слуз. Течността ще започне да пълни ухото ви и възпалението ще предотврати изтичането на тази течност. В резултат на това изпитвате болка, натиск и съскане в ушите.

Не забравяйте да почистите ушите си правилно, за да избегнете ненужно натрупване и удебеляване на восък. За да предпазите тялото си от възпалителни заболявания и инфекции, трябва да укрепите имунната си система. Можете да направите това, като развиете здравословни хранителни навици, които могат да включват висококачествени добавки, за да запълнят всяка хранителна празнина.

Това са основните причини за съскане в ушите и как можете да ги лекувате веднага. Винаги е разумно да се консултирате с вашия специалист по уши и да поставите добра диагноза на вашето състояние, за да изключите всякакви сериозни заболявания, при които съскането е симптом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *