Мексикански зъболекари за и против

By | ноември 22, 2020

Ако американски гражданин страда от зъбобол и не може да си позволи традиционни зъболекари, преминаването на границата е опция. Съседната ни държава, Мексико, предлага по-евтини лекарства с рецепта и други медицински услуги, включително стоматология. Повечето жители на САЩ няма да могат да си позволят определени здравни услуги без тази по-евтина опция. Но това добра идея ли е? Има плюсове и минуси от напускането на страната за дентална работа.

Някои от положителните аспекти включват:

По-малко скъпо: Ако човек няма тежък баланс в банковата сметка или застрахователно покритие, той може да е извън ценовия диапазон на американските стоматологични услуги. Короната, която може да струва до $ 4000 в щатите, може да струва по-малко от $ 1000 през границата. Това е голяма икономия!

Обслужване от същия ден: Мексиканските клиники често могат да приемат пациенти веднага. Лабораториите правят по-бързо от лабораториите на нашата страна, за да произвеждат корони и други продукти. В Съединените щати времето за изчакване на порцеланова корона може да бъде няколко седмици, но мексиканските корони може да са готови на следващия ден.

Ваканции по едно и също време: Много практики за орално здраве са разположени близо до плажа в нашата сестра. Какво по-добро място да изчакате да пристигне часът ви за среща? Някои пациенти комбинират почивки на плажа, докато постигат целите си за здраве на устната кухина. С всички спестени пари за по-евтини услуги, защо не?

Технологиите и образованието се подобриха: Първоначално денталните и медицинските общности през границите бяха значително по-ниски от строгите стандарти, определени в държавите. Това се променя с течение на времето и практиките на чуждите страни са се подобрили значително, особено в големите градове.

Някои от отрицателните аспекти включват:

Нарушители на трафика на наркотици: За съжаление трафикът на наркотици достигна рекорд за всички времена, което доведе до повече престъпления. Някои невинни странични наблюдатели хванаха кръстосания огън на тези скандални престъпни дейности.

Не всички общопрактикуващи лекари са квалифицирани: Гражданинът трябва задълбочено да провери потенциалните дентални работници. Това е вярно във всички страни, но в САЩ има по-строги регулаторни практики, които насърчават по-широк спектър от стандарти за безопасност и обучени, висококачествени специалисти.

Ако нещо се обърка, е далеч: Неприятното при пътуването до отдалечен район за извършване на някаква медицинска услуга е фактът, че е твърде далеч. Ако нещо се обърка, докато сте извън вашата страна, нямате достъп до вашите собствени документи. Ако нещо се обърка след завръщането си у дома, пътуването е дълъг път за отстраняване на проблема. Неподходящата корона или повреденият коренов канал могат да се превърнат в сериозен проблем, който трябва да се реши от местния лекар. Опитът да спестите пари понякога може да бъде много по-скъп в дългосрочен план.

Зъболекарите в Тихуана или Чихуахуа добра идея ли са? Това е индивидуално решение, което всеки човек трябва да вземе за себе си. В допълнение към претеглянето на плюсовете и минусите би било умна идея да говорите с приятели и роднини, които пътуват за здравеопазване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *