Колко ефективно е маслото от карамфил срещу разпадането на нервите в зъбите?

By | ноември 20, 2020

За правилна грижа за зъбите и защита на здравето на зъбите срещу гниене и инфекция, маслото от карамфил действа по-бързо и осигурява незабавно облекчение от непоносимия зъбобол.

Нервното гниене се причинява от натрупване на плака в устата. Бактериите, присъстващи в плаката, могат да разрушат твърдия емайл на зъбите, причинявайки кариес.

Хранителни частици, заседнали в кухините, могат да предизвикат непоносима болка поради атака на бактерии. Като естествен антибиотик и антисептично масло от карамфил е доказано средство за облекчаване на болката, когато се прилага локално върху засегнатите зъби.

Карамфиловото масло е древна лечебна мярка срещу разпадането на нервите в зъба. Проучване показа, че пациентите, които са прилагали карамфилово масло върху зъбите си или са използвали вода за уста, вливана от карамфилово масло, ефективно са се отървали от упорити плаки в рамките на един месец.

Структурата на зъба се състои от емайл, дентин и пулпа. Зъбната пулпа е комбинация от меки тъкани, нерви и кръвоносни съдове. Тези нерви могат да причинят много болка по различни причини, като се започне с кариес, последван от нараняване или някакво увреждане.

Кариесът на зъбите е един от най-често срещаните проблеми при много хора. Нездравословните хранителни навици като прием на храна, замърсена със захар, липсата на подходяща грижа за зъбите водят до различни зъбни заболявания и кариесът е един от най-оплакваните проблеми.

Натрупването на плака може да причини сериозни зъбни проблеми, ако не бъде отстранено правилно от зъба. Бактериите, образувани поради натрупване на плака, произвеждат киселина, която междувременно може да разяде зъбите до нерва и да изложи зъбната пулпа. Това излагане на пулпата прави нервите уязвими към инфекции, болезненост и болка.

Известно е, че евгенолът в маслото от карамфил е активна обезболяваща съставка, която помага за изтръпване на увредените нерви, като предизвиква болка, а поради своите антибактериални свойства, той също се бори с микробите, като по този начин създава щит срещу процеса на гниене. В допълнение към гниенето, приложението на масло също помага за намаляване на зъбобола почти моментално.

Приложението на карамфилово масло определено може да помогне срещу разпадането на нервите в зъба, като следвате проста процедура като:

Първо, малки частици храна трябва да се отстранят от устата, като се изплакнат с топла вода.

Вземете памук и го наситете с 2-3 капки масло от карамфил.

Следващата стъпка ще бъде поставяне на наситената памучна топка върху засегнатия зъб и захапване здраво върху зъба със затворена уста.

След 15-30 минути пациентът може да премахне памучната топка и да почувства моментално облекчение.

Карамфиловото масло е традиционно лекарство и има някои недостатъци, както и много полезно за общото здраве на зъбите. Има силен вкус и мирис, които могат да имат много странични ефекти като гадене, проблеми с дишането и черния дроб, ако случайно бъдат погълнати.

Подобно на други природни средства и лечение, карамфилът е подходящ като незабавна лечебна мярка срещу всеки зъбен проблем, но винаги е разумно да се консултирате със зъболекар за точна диагноза и лечение на проблема, вместо да се самолекувате с билкови съставки у дома. Дългосрочното непознаване на малък проблем може да доведе до сериозна ситуация в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *