Кой е детски зъболекар и какво правят?

By | ноември 20, 2020

Зъболекарят е просто зъболекар. Детският зъболекар е зъболекар, специализиран в лечението на детски зъби. Сигурно сте чували някои тъжни истории от посещения на зъболекар. Е, простено ви е, че сте притеснени, но честно казано, дръжте отворен ум.

Детски зъболекар се грижи за детските зъби от ранна детска възраст до юношеството. Те са обучени само да се грижат за детските зъби, венци и уста; те също са обучени да се справят с лечението с деца.

Млечни зъби

Първият набор от зъби се появява през първите 6 месеца от живота.

След това започват да ги губят от 6-годишна възраст. 6 е числото на късмета (… или нещастието), когато става въпрос за деца и зъби.

Както е широко известно, постоянните зъби заместват млечните зъби. Вторичните (постоянни) зъби идват със собствени проблеми и ако за тях не се полагат правилни грижи, кариесът в устата и заболяването могат да бъдат придружени от постоянно заболяване. Ако някога ви е болел зъб, знаете, че не го искате. Болката е повече от ужасна.

Зъбният кариес в детска възраст е заразно заболяване, което е много често при децата. Детските стоматолози са оборудвани да се справят с този тип проблеми компетентно и спокойно. Спокойствието е много важно в кабинета на детски зъболекар.

Образование

Обучението за детски зъболекари включва:

  • Четиригодишно зъболекарско училище

  • Двугодишно специализирано обучение по педиатрия. Това включва стоматология за бебета, деца, тийнейджъри и деца със специални нужди.

Видове лечение, предоставяни от детски стоматолози

Те се грижат за всички видове здравни грижи и грижи за зъбите на деца и младежи. Те включват:

Консултиране на навици – Тук става въпрос за навици, които засягат зъбите, като използване на биберон и смучене на палеца.

Оценка на риска – Орални здравни проверки за бебета, за да се оцени рискът от кариес както при майката, така и при детето

· Ортодонтия – подравняване на зъбите и контрол на захапката

Превантивни грижи – Почистване и флуоридно лечение и съвети за хранене

Ремонт – Дефекти и кариеси на зъбите

Управление – състояния като язви в устата, мукоцеле и пародонтоза, френула и заболяване на венците

Диагноза – Орални заболявания, причинени от усложнения на състояния и състояния като астма, диабет, сенна хрема, ADHD, както и вродени сърдечни дефекти

Зъболекарска помощ – Особено при зъбни наранявания като преобърнати, счупени и изместени зъби

Детският зъболекар предлага опит в стоматологичните грижи за деца и има уменията да гарантира, че зъболекарският опит за детето няма да се превърне в травматично преживяване, което ги изпълва с безпокойство, когато се спомене денталната клиника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *