Category Archives: симптоми на темпорамандибуларната става

всички статии за симптомите на темпоромандибуларната става

Интензивен курс по ВНЧС: От симптоми до лечение

TMJ е термин, използван за описване на група усложнения в областта, свързваща челюстта с черепа, наречена темпоромандибуларна става. Някои от симптомите му включват болка в лицето, главоболие, щракане и пукане в устата, заключваща челюст и болка в челюстта. Обикновено хората, които представят два или повече от тези проблеми, вече са диагностицирани с разстройство на ТМС.… Read More »

Темпоромандибуларна става (TMJ) – какво е това и как се лекува?

Темпоромандибуларната става (TMJ) е ставата, която свързва максилата (горната челюстна кост) с долната челюст (долната челюстна кост). Фугата е плъзгаща се сферична и гнездова фуга с диск между нея. Основните мускули в областта са образуващи маса и темпорали, които позволяват на челюстта да се отваря, затваря и движи настрани. Тази става се използва през целия… Read More »

Факти за разстройството на темпоромандибуларната става

Разстройството на темпоромандибуларната става или TMD не е само едно състояние, а група. TMB, който обикновено е болезнен, засяга челюстната става, затруднявайки дъвченето, широко отваряне на устата, прозяване или обикновено използване на челюстите. Болката или болката в предната част на ухото, по протежение на челюстния мускул, бузата, зъбите или слепоочията също могат да придружават TMD.… Read More »

5 въпроса, които трябва да зададете на Вашия лекар-остеопат относно синдрома на TMJ

Възпалението на темпоромандибуларната става, по-известно като синдром на TMJ, е често срещан източник на болка за милиони хора всяка година. Въпреки че мнозина се чувстват неудобно с това често срещано заболяване, малцина наистина разбират причините и наличните възможности за лечение. Може да звучи изненадващо, но лекарите по остеопатия лекуват болести от десетилетия и могат да… Read More »

Симптоми и лечение на TMJ

TMJ означава синдром на темпоромандибуларната става, болезнено състояние на челюстната става. Също така се нарича TMD за разстройство на темпоромандибуларната става. Челюстната става пред ухото е топка и гнездо, където долната челюст (долната челюст) се свързва с темпоралната кост на черепа. Има хрущялна подложка за амортизиране между двете кости. Челюстната става може да е неправилно… Read More »

Лекарите по хиропрактика лекуват състояния на шийните прешлени и свързаните с тях темпоромандибуларни нарушения

Хиропрактиците могат да лекуват състояния на шийните прешлени и свързаните с тях темпоромандибуларни нарушения. В тази статия ще бъдат разгледани челюстната става, нарушенията на челюстната става и как те са свързани с костите на гръбначния стълб. Той също така ще представи изследователска статия, изследваща връзката между проблемите на челюстта и свързаните с тях болки в… Read More »

Как да спрем зъбобола, без да отваряме устата си

Ах! – Винаги идва в грешното време и е по-лошо през нощта, когато отчаяно се опитвате да заспите. Да, говоря за ужасен зъбобол. Това може да е най-непоносимата болка и може да продължи толкова дълго, че наистина може да ви дърпа надолу и да се чувствате позитивно болни. Така че ще искате да научите как… Read More »

Орална и челюстно-лицева хирургия и козметична дентална хирургия – обобщение

Устната и челюстно-лицевата хирургия е уникална дисциплина, която е преплетена с медицина и стоматология. Включва голямо разнообразие от заболявания и процедури, от прости такива като ударен мъдрец и зъбна хирургия на мъдрост до сложни такива като аномалии на челюстта и коригираща хирургия на челюстта. Сложната реконструктивна работа попада в рамото на устната и лицево-челюстната хирургия,… Read More »

Звънят ли ти ушите? Научете как да се отървете от шум в ушите

Шумът в ушите засяга хора от всички възрасти, независимо от здравословното им хранене или активния начин на живот. Често засегнатите не могат да намерят лек и страдат от звънене, ехо и други досадни шумове в ушите. Ако търсите ефективни начини за справяне със симптомите на шум в ушите, прочетете нататък. Присъединете се към група за… Read More »

Какво представлява пръстът на Мортън и защо е важно за вас?

Всичко, което пиша в тази статия, се основава на изследвания през целия живот на двама важни лекари. Някой, който е доктор на Белия дом на президента Кенеди. Ще напиша малко повече за тези лекари в друга статия; но засега нека ви запозная с пръста на Мортън. „Пръстът на Мортон“ означава, че първата метатарзална кост на… Read More »