Category Archives: лечение на темпорамандибуларната става

всички възможности за лечение на темпоромандибуларната става

Истинската причина за IBS – Как мозъкът ви заблуждава в раздразнително разстройство на червата?

Казвали ли са ви, че разстройството на раздразнените ви черва няма известна причина (или лечение)? Каква потискаща информация! Как можете да намерите решение без причина? Ето няколко добри новини. Последните доказателства от неврологията и рехабилитационната медицина показват, че малко известната причина за IBS е „трик“, който мозъкът ви играе в тялото ви. Вашият мозък е… Read More »

Как смученето на пръстите на детето ви влияе на зъбите им като възрастен? Какво можете да направите, за да помогнете?

Ако сте като повечето родители, вероятно сте виждали как детето ви смуче палеца си. Това е естествен отговор за справяне, при който малките деца се чувстват сигурни и защитени. Смученето на палеца често се прави през периода на кърмачетата, когато млечните зъби на бебето излязат навън. По време на кърмаческа възраст и малки деца няма… Read More »

Сканиране за дисфункция на TMJ с линийки за движение

Американската стоматологична асоциация (ADA) препоръчва вашият зъболекар да е препоръчителен специалист, който да скринира за дисфункция на ТМС според възможностите си, а един от най-бързите начини за скрининг за тази дисфункция е да извършите серия от измервания на движението на отвора на челюстта. Тъй като TMJ е скелетната основа на черепно-лицевата и дъвкателната система, дисфункционална… Read More »

Как са свързани болката в шията, болката в челюстта и мигрената?

Практикуващи физическо здраве като хиропрактици (като мен), акупунктури, масажисти и физиотерапевти работят с пациенти с нервно-мускулно-скелетни заболявания. Често можем да помогнем за облекчаване на болката. През повечето време пациентът ще се натъкне на проблем. Не рядко обаче пациентът идва в нашия кабинет с няколко ситуации на болка. Виждал съм много ситуации, при които пациент ще… Read More »

Имали ли сте стоматологично разстройство?

Подобно на лекарската грешка, зъбната грешка е реален проблем, за който трябва да са наясно всички пациенти. Неправилно прилагане на зъбите означава небрежна стоматологична работа, невъзможност за диагностика или лечение на опасно състояние, забавено диагностициране или лечение на орално заболяване или медицинска грешка при нараняване, причинено от умишлено нарушение от страна на зъболекаря. За да… Read More »

Чести причини за TMJ

TMJ (Temporomandibular Joint) е заболяване, което може да засегне хора от всички възрасти. Това е състояние, което се развива, когато темпоромандибуларната става (ставата, която свързва челюстната кост на човек с черепа) не функционира правилно. Някои хора са засегнати от двете страни на главата си, докато други имат проблеми само от едната страна. Хората с TMJ… Read More »

5 въпроса, които трябва да зададете на Вашия лекар-остеопат относно синдрома на TMJ

Възпалението на темпоромандибуларната става, по-известно като синдром на TMJ, е често срещан източник на болка за милиони хора всяка година. Въпреки че мнозина се чувстват неудобно с това често срещано заболяване, малцина наистина разбират причините и наличните възможности за лечение. Може да звучи изненадващо, но лекарите по остеопатия лекуват болести от десетилетия и могат да… Read More »

Докосването до EFT като естествена алтернатива на лечението на ADHD / ADD

Миналата събота изнесох лекция за основите на EFT (Техники за емоционална свобода) в местната библиотека. Говорих с жена за стреса, който я доведе в клас. Той каза, че стресът идва от 2 деца в къщата му. Те не са деца и един има ADHD (разстройство с хиперактивност с дефицит на вниманието). Разбира се, той научи… Read More »

Включете EFT във вашата кутия с инструменти за възстановяване

Преодоляването на зависимостта изисква готовност за приемане на трезвост, смелост да се изправим пред трудни физически и емоционални предизвикателства и вяра в способността на човек да бъде трезвен въпреки неувереността в себе си и миналите неуспехи. Той също така изисква подкрепата на близки и приятели, ефективна програма със специален персонал, екип от медицински и психично-здравни… Read More »

Причини за често срещани проблеми със зъбите

Откакто се помните, много пъти сте чували думите „кухини“ и „болест на венците“. Шансовете са, че сте имали поне една кухина и един гингивит (заболяване на венците на ниско ниво) досега. Това са най-често срещаните зъбни проблеми, с които пациентите са запознати. Точно както се случва много в устата, има голямо разнообразие от храни и… Read More »