Category Archives: лечение на темпорамандибуларната става

всички възможности за лечение на темпоромандибуларната става

Лечение на TMJ – Най-добрият начин да се отървете от челюстта

Има няколко начина да отпуснете заключващата челюст на TMJ, но повечето зъболекари ще кажат, че най-добрият метод е да оставите тялото си да си свърши работата. Чухте добре, тялото ви ще ви каже какво да правите. Наличието на заключваща челюст на TMJ за първи път може да бъде плашещо чувство и разочарование за справяне. Основната… Read More »

Симптоми на TMJ – 5 лесни стъпки за облекчаване на дома

Тя може да варира от фини болкови усещания по цялата глава, врата и раменете до силна болка, за която се кълнете, че сте имали мигрена. Истината е, че вашите болезнени симптоми най-вероятно могат да бъдат причинени от TMJ. А интензивността му може да варира от леко дразнене до достатъчно болезнено, което прави почти трудно преброяването… Read More »

Живот с болка в челюстта

Твърде много хора живеят с болката в челюстта и я игнорират като част от стареенето. Това, което те не знаят, е, че тази изтощителна болка е напълно предотвратима и простите предпазни мерки могат да им помогнат да облекчат дискомфортната болка в челюстта. Консултацията с лекар по орално здраве може да ви помогне да разберете естеството… Read More »

Общ анализ на вибрациите за диагностициране на дисфункция на TMJ

Темпоромандибуларните стави или TMJ са едни от най-сложните стави в човешкото тяло – тук ще обсъдим метод в съвместния анализ на вибрациите или JVA, който много зъболекари използват за подпомагане на точната диагноза на TMD или дисфункция на TMJ преди рутинната стоматология. поддръжка. Дисфункцията на TMD или TMJ е сложен, общ термин за всяка от… Read More »

Видове ортодонтско лечение

Никой не обича да чува, че ще му трябват скоби. Нежеланият външен вид и дискомфортът не се харесват на повечето хора, независимо от възрастта. Някои пациенти обаче имат проблеми със здравето на зъбите, които могат да бъдат коригирани само с ортодонтско лечение. Някои от тези въпроси включват: Екстремна захапка. Някой с прекомерни ухапвания понякога се… Read More »

Зъболекарски умения на оралния хирург

Оралният хирург е специалист по дентална медицина, който се специализира главно за справяне със заболявания и дефекти на устата, главата, шията, лицето, челюстта или устните тъкани. Що се отнася до стоматологията, те не трябва да се бъркат с първите експерти по дентално здраве, които идват на ум. Тези специалисти имат различен опит в стоматологията, хирургията… Read More »

Защита за уста за точене на зъби: Какво да търсите

Намирането на предпазител за уста за миене на зъби не трябва да е труден процес. Все пак има някои неща, които трябва да се търсят и тази кратка статия ще разгледа това. Сега, ако имате нужда от Нощен предпазител за миене на зъби, отидете при вашия зъболекар и закупете ТВЪРДА акрилна шина с плосък план.… Read More »

Как да спрем зъбобола с чай

Зъбобол наистина боли, знам, защото съм бил там. Но ето страхотната новина, можете да намерите облекчение точно там, в дома си. Няма нужда да ходите на зъболекар или аптека и няма странични ефекти. Най-хубавото е, че няма повече зъбобол. Болката, която изпитвате, вероятно се дължи на вашия гняв. Минералите, които изграждат зъбите ви, са изключително… Read More »

Положение на тялото, безпокойство и TMJ

TMJ (съкращение от Temporomandibular Joint Disorder) е свързано със ставите разстройство, което свързва челюстта с черепа. Това разстройство често причинява дисфункция в движенията и положението на челюстта, които, ако не бъдат лекувани, се влошават с времето. Смята се, че повече от 11 милиона американци могат да страдат от TMJ по всяко време. Хората с TMJ… Read More »

Видове възстановителна стоматология, разказани накратко

За много хора, които желаят по-нова, по-ярка и по-добра усмивка, репаративната хирургия е единствената им надежда. Това не е изненадващо, тъй като възстановителната и обща стоматология включва лечение на всички здравословни проблеми на устната кухина от зъбите до венците и тъканите. Има много процедури, които Вашият лекар ще избере, които се използват за възстановяване на… Read More »