Как да управлявате тиктакащия звук в ушите?

By | ноември 22, 2020

Вие ли сте сред многото хора, които чуват щракащ шум в ухото ви, който не можете да пренебрегнете и нямате представа откъде е дошъл? Ако е така, тогава имате това, което е известно като шум в ушите. Не забравяйте, че това е нещо, което никой не иска да има. Въпреки че не е толкова критично в сравнение с други сериозни здравословни състояния, все пак може да повлияе негативно на живота ви и начините ви като цяло.

Шумът в ушите се характеризира с тиктакащ или звънещ звук в слуховия орган, причинен от няколко основни състояния. Пациентите с шум в ушите преживяват тази ситуация по различни начини. Някои чуват звук и в двете уши, докато други чуват само в едното ухо. Модулацията и епизодите също варират от човек на човек. В няколко случая щракащият звук, който може да се сравни с часовник, може да се чуе от човек, който е малко по-близо до човека с шум в ушите.

Тик, Тик, Тик

Щракването на звук в ушите може да се класифицира като обективен шум в ушите или миоклонус на небцето. Предполага се, че източникът на този тип звук произхожда от мускулите на средното ухо, прикрепени към носоглътния мускул и костилките. Също така обективният шум в ушите е друг правдоподобен ефект от болестта на Мениер или дисфункция на темпорално-мандибуларната става или TMJ.

Естественият отговор на диагнозата тинитус е да се потърси лечение или някакво лекарство, което да помогне за справяне с разстройството. Повечето пациенти с шум в ушите предполагат, че слухът им е трайно увреден. Истината е, че не всички хора с шум в ушите са загубили напълно слуха си. Освен това не всички случаи на шум в ушите са постоянни. Някои хора живееха известно време и в крайна сметка се възстановяваха сами, докато други за съжаление трябваше да се справят с това състояние през целия си живот. Но добрата новина е, че има възможности за лечение и облекчение, които хората с шум в ушите могат да приемат.

Преквалифицирайте се

Това може да звучи много трудно, но преквалификацията към шумове в ушите е всъщност добра идея, за да се отървете от стреса и разочарованието от слуха на тези звуци. Въпреки това, преди да преквалифицирате мозъка си, уверете се, че няма други здравословни проблеми, които предизвикват да преодолеете шума в ушите. Ако сте научили за други свързани медицински проблеми, най-добре е да потърсите лечение за този тип проблеми.

Освен това, ако вашият шум в ушите е от типа, който показва непроменяща се честота, тогава това ви прави разумен кандидат за окончателна терапия за шум в ушите, известна като звуково средство или терапия. До този момент този вид лечение показа отлични резултати сред много пациенти с едночестотен шум в ушите по отношение на шума в ушите. Повечето страдащи от шум в ушите са освободени от звукотерапия, докато се справят с досадния шум, причинен от разстройството.

Незападен подход

От друга страна, освен че използва звука за успокояване на слуха, акупунктурата е още една стъпка, която все повече хора вземат предвид, за да управляват щракащия звук в ушите си. Ако това е вашият избор на лечение, трябва да потърсите уважаван и квалифициран лекар, който прави това. Акупунктурата се използва широко от много години като лек за различни здравословни дилеми, включително шум в ушите.

Един от задействащите фактори, които изострят шума в ушите е стресът. Следователно слушането на музика е средство за облекчаване на стреса, което трябва да опитате. Намерете начини да се отпуснете и да живеете възможно най-без стрес, а в замяна на това щракащият звук в ухото ви ще се оттегли на заден план.

Все още имате въпроси?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *