Как да спрем зъбобола с чай

By | октомври 13, 2020

Зъбобол наистина боли, знам, защото съм бил там. Но ето страхотната новина, можете да намерите облекчение точно там, в дома си. Няма нужда да ходите на зъболекар или аптека и няма странични ефекти. Най-хубавото е, че няма повече зъбобол.

Болката, която изпитвате, вероятно се дължи на вашия гняв. Минералите, които изграждат зъбите ви, са изключително мощни, толкова силни, че всъщност са една от най-твърдите кости в тялото ви. Те са обект на износване и шлайфане, както и здрави. Те също са изложени на киселини от бактерии в зъбите ви.

Болката, която изпитвате, е резултат от кариес, дължащ се на ерозията на зъба ви. Това не е единствената причина, която може да причини зъбобол. Други причини, които могат да причинят болка, включват:

• Bruxius – това е състояние, което кара зъбите да се смилят и често се случва, докато човекът спи. С течение на времето това смилане разяжда зъбите и отслабва емайловия слой.

• Друга причина за зъбобол са мъдреците, които се опитват да счупят венците. Това може да причини много напрежение в челюстта и да причини много болка.

• Разстройство на темпоромандибуларната става – това е резултат от болки в ставите, причинени от ставата, която позволява движение между долната и горната челюст, което е темпоромандибуларната става. Когато тази става се износва, всяко движение причинява много болка и може да изпитате болка, когато се опитвате да говорите, ядете или се разтягате.

• Състояние, наречено гингивит, също може да причини зъбобол. Това е заболяване на венците и инфекцията може да причини загуба на зъби и болка.

• Пропуските в зъбите ви могат да причинят зъбобол с напредване на възрастта.

Средствата за зъбобол у дома включват краставица, скилидка чесън и торбичка за чай от вашата картонена кутия.

Как действа чаената торбичка за облекчаване на зъбобол? Чаената торбичка работи, защото има антибактериални свойства. Трябва да поставите саше с чай в чаша и да добавите малко преварена вода. Оставете водата да се охлади до степен, че не е прекалено гореща за устата ви. Извадете торбичката с чай, докато е още топла, и я поставете върху зоната, засегната от болката. Хапете внимателно и го дръжте на възпалено място със зъби, докато се освободи. Трябва да се отпуснете в рамките на 20 до 30 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *