Как да спрем зъбобола, без да отваряме устата си

By | октомври 18, 2020

Ах! – Винаги идва в грешното време и е по-лошо през нощта, когато отчаяно се опитвате да заспите.

Да, говоря за ужасен зъбобол. Това може да е най-непоносимата болка и може да продължи толкова дълго, че наистина може да ви дърпа надолу и да се чувствате позитивно болни.

Така че ще искате да научите как бързо да спрете зъбобол …

Когато започне зъбобол, първата ми реакция е да изпробвам следните прости методи, които могат да спрат зъбобола, без дори да отваряте устата си. Те са много полезни, когато сте заедно или няма друг метод за облекчаване на болката.

Тези два съвета се основават на алтернативна терапия, наречена „Акупунктура“, която след това се основава свободно на изкуството на Акупунктурата и използва натиск с пръсти вместо игли, за да стимулира нервните окончания в определени избрани точки на натиск.

Мрежовата част между палеца и показалеца има точка за натиск, която е лесна за достъп и върху която може да се работи незабележимо, докато седите във фирма или на обществено място, като ресторант или в обществения транспорт.

За да облекчите болката при зъбобол, можете да работите върху ръката, която съответства на страната, където усещате болката. Например, ако болката при зъбобол е в лявата част на устата, тогава работите с лявата си ръка.

В нашия пример задръжте лявата си длан надолу, леко отворете палеца и показалеца си и започнете да добавяте натиск с десния си палец в горната част на знака „V“, като използвате другата си ръка с палеца отгоре. Палецът и показалецът на „лявата“ ръка. (напр. зоната между палеца и показалеца).

Ако създадете малки кръгове с десния палец и постепенно добавите натиск, ще почувствате по-деликатна зона и това е зоната, в която можете постепенно да добавяте повече натиск, да масажирате в малки кръгове, да поддържате и освобождавате натиск за кратки 10-секундни изблици. няколко секунди натиск между всеки 10 секунди очарование. Продължете с тази пресотерапия поне пет минути или докато зъбоболът изчезне.

Това специално лечение може да бъде още по-ефективно, ако можете да използвате кубче лед, за да масажирате зоната на „V“ част на палеца и показалеца.

Вторият съвет как да спрете зъбобола, без дори да отваряте устата си, отново се основава на това, което се нарича „акупресура“.

Този път лечението е по-специфично и не е нещо, което бихте искали да правите публично, но може да бъде изключително ефективно за облекчаване на болката при зъбобол.

За да облекчите острата болка при зъбобол, работите върху точката на натиск в жлеба, известна като „филтрум“, приблизително в средата на горната устна с носа си, в областта точно под носа.

Най-добре е да използвате върха на показалеца или кокалчето на показалеца, за да притиснете точката точно под носа си много силно. Отначало това може да е малко болезнено, но скоро ще свикнете с този натиск и болката при зъбобол ще изчезне, докато продължите това лечение.

Най-добрият начин за постигане на бързо облекчаване на болката е притискането на върха на показалеца или кокалчето до централната точка във „филтрума“ с толкова силен натиск, колкото можете. Задръжте това налягане за 10 секунди и отпуснете за 2 или 3 секунди. Продължете с 10-секундни изблици за 5 минути или докато болката отшуми.

Има и друг ефективен метод за облекчаване на зъбобол, без да отваряте устата си, който е да приложите студен компрес или пакет с лед отстрани на лицето, където усещате болката. Просто нанесете пакета с лед и го задръжте, докато болката изчезне.

Това са само няколко малки съвета, които използвам при спешни случаи, при които няма друго домашно лекарство и чувствам, че трябва да се отърва от зъбобол възможно най-бързо.

Има много високоефективни домашни лекарства за зъбобол и си струва да се въоръжите с няколко от тях, за да сте готови да облекчите болката следващия път, когато ви боли зъб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *