Как да разбера дали имам нужда от козметична стоматология?

By | октомври 10, 2020

Когато мислите за козметична стоматология, веднага се сещате за известен и / или богат човек. Има смисъл някой, който живее в очите на обществеността, да се подложи на козметични стоматологични процедури. В крайна сметка винаги трябва да изглежда най-добре.

Но тогава сте там.

Докато смятате, че би било хубаво да съживите, съживите и възстановите някога красивата си усмивка, вие смятате, че естетичната стоматология е изключителна мярка. Козметичната стоматология не е за вас.

Или е?

Избелването на зъбите е най-популярната козметична стоматологична процедура. Иновационната услуга, която някога се предлагаше от няколко изтъкнати зъболекари на своите богати клиенти, сега е по-евтина, рутинна процедура, предлагана от много зъболекари и предлагана от много пациенти.

Всеки, не само богатите и известните, може да се възползва от бяла усмивка.

Ако сте неудобни от усмивката си поради дълбоките, упорити петна, които сте опитали почти всичко, професионалното избелване на зъбите може да е най-добрата козметична процедура за избелване на зъбите за вас в офиса.

Ами други козметични стоматологични процедури?

Следните са други налични козметични стоматологични процедури:

 • Инкрустации

 • Onlays

 • Порцеланови корони

 • Покрития

 • Залепване

 • Ортодонтия

 • Импланти

 • Ортодонтия

 • Преоформяне на зъбите

 • Отстраняване на венците

 • Присадки на венци

 • Операция на венците

 • Депигментация на венците

 • Invisalign

 • Подобряване на захапката

 • Мостове

 • Минепластика

Както можете да видите, има много козметични стоматологични процедури.

Козметичната дентална медицина може не само да направи усмивката ви перфектна, но и да коригира речевите затруднения, трудностите при дъвчене и хапането, да повиши самочувствието и самочувствието.

Признаци, че имате нужда от козметична стоматология

Ако смятате, че козметичната стоматология е свързана само с избелване на зъбите и коригиране на малки недостатъци на усмивката, помислете отново. Напредъкът в козметичната дентална технология позволи на зъболекарите да прилагат допълнителни козметични стоматологични процедури, които могат значително да променят и подобрят живота на своите пациенти.

Ето няколко признака, че може да се наложи козметична стоматологична процедура:

Затруднено дъвчене. Чувствате ли болка, дискомфорт или натиск, докато дъвчете? Може би нямате дискомфорт, но не можете физически да дъвчете храната правилно. Затрудненото дъвчене може да има различни причини; Най-важното е неправилно подравнена захапка, причинена от криви, липсващи или деформирани зъби.

Козметичната стоматология може да запълни пространствата между зъбите, да замести изгубените зъби, да прекрои зъбите и да изправи зъбите, за да може да се регенерира правилната захапка.

Срамна усмивка. Ако не сте доволни от усмивката си, присъединете се към тълпата. Много пациенти могат да открият нещо нередно в усмивките си. За повечето хора лошата хигиена на устната кухина е неудобно пожълтяване на зъбите от пушене и пиене на кафе, чай, вино и сода.

Някои пациенти могат да намерят време да избелят зъбите си с комплекти за избелване у дома, докато други могат да имат дълбоки петна, които искат бързо да премахнат.

Козметичната дентална медицина може да е най-добрият вариант за вас, ако имате петна по зъбите, които няма да се отлепят с избелващи комплекти или продукти у дома и да накарат да скриете усмивката си.

Може би зъбите не са това, от което най-много се притеснявате. Може би зъбите ви са напукани, напукани или деформирани. Козметичните дентални процедури като фасети, инкрустации, инкрустации и слепване могат да помогнат при тези зъбни проблеми.

Болка в челюстта, натиск и дискомфорт. Зъбните проблеми като бруксизъм и TMJ (разстройство на темпоромандибуларната става) могат да причинят болка в челюстта и да причинят прекомерен натиск върху зъбите и венците.

Коронките могат да помогнат за предпазването на зъбите от по-нататъшно износване поради честото смилане и стискане при бруксизма, а ботоксът може да помогне за облекчаване на болката и натиска, свързани с TMJ.

Хронично главоболие. Стоматологични състояния като TMJ и абсцесирани зъби също могат да причинят постоянно главоболие, което може да бъде достатъчно силно, за да повлияе негативно на живота ви. Вашата устна и носна кухина са взаимосвързани, така че сериозният проблем в единия може да засегне другия. Следователно проблемът в устата причинява не само болка в челюстта, но може да засегне и носната кухина и да причини главоболие. Козметичните дентални процедури като дермални филъри и ботокс могат да помогнат за намаляване на тежестта и честотата на главоболието.

Киселини и язви. Пациентите с хроничен киселинен рефлукс и киселини могат не само да оцветят зъбите си, но и да изложат зъбите си на по-висок риск от кариес. Стомашната киселина от стомаха може да разяде лигавицата на хранопровода и зъбния емайл.

Козметичната стоматология може да ви помогне да предпазите зъбите си от по-нататъшно увреждане на стомашната киселина.

Козметичната стоматология не само прави усмивката ви да изглежда страхотно, но предлага и възстановителни и профилактични процедури, за да ви даде здрава и силна усмивка.

Козметичната стоматология не е нещо, което трябва да бъде страх или плашещ. Свържете се с местния козметичен зъболекар, за да разберете как козметичната стоматология може да помогне за подобряване на вашата усмивка и живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *