Какво причинява болка в долната челюст? – Доклад за медицинска сестра!

By | октомври 10, 2020

Ако в момента страдате от болка в долната челюст или сте имали остри или хронични пристъпи на болки в челюстта в миналото, може да сте получили медицинска помощ или не. Няколко неща могат да причинят болка в долната челюст, като артрит, фрактури, изкълчвания, камшични наранявания и структурни проблеми в челюстта, с която сте родени.

Прилича ли някой от тези симптоми на болка в долната челюст, която сте преживели? Чувствате се като щракане на челюстта или изскачане, болка в челюстта, болка в челюстта, заключена челюст, стискане на челюстта или изпъкнала челюст Ако е така, болката ви в челюстта и челюстта е лечима и евентуално лечима, а често и естествено. Разбира се, премахването на причината, след като тя бъде разпозната или диагностицирана, е най-важната част.

Ако се чудите какъв тип болка в челюстта е свързана със сърдечни проблеми, най-важното нещо, което трябва да запомните за болката в долната челюст, е, че тя може да бъде причинена от сърдечни проблеми и искате да сте сигурни, че тя не е свързана основно със сърцето ви. от всички. Ако е така, искате незабавно лечение. Не искате да чакате. Това може да е сериозно и сърдечен удар може да се приближава. Ако сте отстранили сърдечните проблеми като причина, можете да прегледате горния списък и да видите дали някой от тях е причината.

Ако не най-честата причина, това може да е това, което хората често наричат ​​проблем с TMJ. Болката в долната челюст обикновено се дължи на темпоромандибуларната става или болката в TMJ, както се нарича. Тези стави са разположени от двете страни на главата ви точно пред ушите ви. Има и други свързани проблеми в тези области, но всички попадат в категорията разстройства на СНС.

Повечето проблеми с ТМС възникват поради физически или понякога емоционален стрес върху структурите, които поддържат ставите. Може да е едностранна или да се усеща болка в долната челюст от двете страни с различна степен на болка. Свързаните структури включват хрущяла, който свързва ставата, лицевите мускули, шията и челюстта, както и връзките, нервите, кръвоносните съдове и зъбите в областта на долната челюст.

Ако имате ухапване, може да има някои структурни промени. Или купете частични или пълни протези, които няма да променят свръх захапката ви – което е трудно да се направи. Ако стискате или скърцате със зъби през нощта или през деня, това може да окаже силен натиск върху ставите на темпоралдибуалра (TMJ). Тази стегнатост причинява твърде голям натиск върху брадичката. Дори лошата стойка може да повлияе на мускулите в областта на TMJ. Ако цял ден седите на компютъра и не седите по ергономичен начин, можете неволно да окажете твърде голям натиск върху долната челюст и да причините болка тогава или по-късно.

Други фактори, които могат да влошат симптомите на СНЩ, са стресът, лошата диета и липсата на сън. Комплексни фактори могат да бъдат, че развивате главоболие, зъбобол или болки в ушите, причинени от долната челюст, изпращаща болка в тези области.

След като премахнете проблемите, свързани със сърцето, и решите дали болката в долната челюст е причинена от артрит, фрактури, структурни проблеми, дислокации, камшичен удар или TMJ или комбинация от тях, има много естествени подходи, които можете да предприемете.

Не е нужно да имате TMJ или друга болка в челюстта. Страдал съм в миналото, но вече нямам проблеми с ТМС или артрит. Идентифицирането на проблема и правилното диагностициране от Вашия лекар е най-важната част. Опитайте обаче естествени подходи за лечение на артрит, TMJ и болки в долната челюст, преди да прибегнете до инвазивно лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *