Какво представлява възстановителната стоматология?

By | ноември 20, 2020

Възстановителната стоматология е просто възстановяване на загубеното в устата поради зъбни заболявания или наранявания. Това може да включва подмяна на зъбите с импланти, неподвижни мостове, свързани мостове или подвижни частични протези.

В случай, че всички зъби са загубени, възстановителната стоматология може да включва или пълни протези, или комбинация от пълни протези и множество импланти, или просто импланти, ако остане достатъчно кост.

Възстановителната и обща стоматология се занимава с:

Зъбни импланти, коронки и мостове: Имплантите могат да заменят липсващите зъби, докато коронките могат да помогнат при силно увредени или развалени зъби. Мостовете запълват празнината между липсващите зъби и балансират цялата уста.

Протези: Има различни опции за заместване на един, няколко или всички липсващи зъби.

Коренни канали: Тази терапия помага за възстановяване на болната пулпа в устата, която може да причини загуба на зъби.

Болест на венците: Хирургичното и нехирургично лечение може да помогне на болните или отстъпилите венци да направят усмивката ви да изглежда по-добре и / или да предотврати загубата на зъби.

Нарушения на ВНЧС: Тези неприятни нарушения на челюстта могат да имат далечни ефекти, ако не се лекуват.

Реконструкция на пълна уста: За пациенти със сериозни зъбни проблеми.

Възстановителната стоматология наистина е това, което стоматологът прави. Това е възстановяване на загубени или повредени зъби или възстановяване на повредени зъби. И това също включва подаване, лечение на коренови канали, коронки, фасети. Всичко, което стоматологът прави в устата, се разглежда под тази позиция, възстановявайки зъболекаря в околните структури.

Информацията в статията не е предназначена да замести медицинския опит и съветите на вашия доставчик на здравни услуги. Препоръчваме ви да обсъдите решения за лечение или грижи с подходящ доставчик на здравни грижи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *