Имали ли сте стоматологично разстройство?

By | декември 26, 2020

Подобно на лекарската грешка, зъбната грешка е реален проблем, за който трябва да са наясно всички пациенти. Неправилно прилагане на зъбите означава небрежна стоматологична работа, невъзможност за диагностика или лечение на опасно състояние, забавено диагностициране или лечение на орално заболяване или медицинска грешка при нараняване, причинено от умишлено нарушение от страна на зъболекаря.

За да може дадено лице да претендира за злоупотреба в областта на стоматологията, зъболекарят трябва да може да докаже, че зъболекарят или неволно не отговаря на приемливия стандарт на грижа, който би направил друг зъболекар, или че трябва да е извършил умишлено действие, което никой друг зъболекар не би направил, ако те бяха в същата ситуация, разумният доставчик на орално здраве би извършил.

В допълнение към предоставянето на приемлив стандарт на грижи, не се очаква вашият доставчик на устни услуги да предоставя и допълнителни услуги извън вашето информирано съгласие. Всяко предложено лечение не трябва да надвишава одобрението, което вече сте дали на вашия лекар по орално здраве. Ако лечението, което виждате, е надвишило вашето съгласие, може да имате основания за случай на злоупотреба със зъби.

Не може да се гарантира стоматологична работа; Следователно не можете непременно да съдите за нехаресване на вашите резултати. То може да бъде повдигнато срещу зъболекаря само ако той или тя не осигури приемлив стандарт на грижа или осигури лечение, което надвишава вашето информирано съгласие. Трябва да се докаже, че некомпетентността или небрежността на зъболекаря са причинили вашето нараняване. Има случаи, когато зъболекар умишлено е наранил пациент, в други случаи нараняването е било непреднамерено, но все пак причинено от дентална небрежност.

Грешката в стоматологията не е шега работа. Хората могат да получат трайни или временни наранявания на устните, брадичката, езика и нервите на челюстта. Жертвите могат да получат временно или трайно изтръпване или загуба на вкус и разстройство на темпоромандибуларната става. Симптомите на TMJ включват болка в челюстта и тежка загуба на функция в челюстта, което затруднява говоренето или храненето.

Хората могат да си помислят, че ваденето на зъб може да е незначителна хирургична процедура; не е маловажно обаче, че пациентът умира в стоматологичния стол. Стоматологичните пациенти могат да умрат по време на орална хирургия поради неправилна анестезия. Стоматологичните пациенти също могат да страдат от фалшива смърт поради невъзможността да се диагностицира или лекува рак на устната кухина, неспособността да се диагностицират или лекуват заболявания на венците и други заболявания или състояния на устната кухина.

Пациентите могат да претърпят наранявания или инфекции на зъбите, венците или челюстната кост поради повредени коренови канали, корони и мостови протези. Те също могат да бъдат сериозно наранени от нелицензирани зъболекари, които извършват бизнеса си незаконно.

Ако подозирате, че сте жертва на дентална практика, от съществено значение е да говорите с квалифициран адвокат по злоупотреба със стоматология. Те ще имат интимни познания за това какви видове поведение ще се считат за зъбна грешка. Ако нещо не върви както трябва и имате лошо усещане за лечението си, трябва незабавно да потърсите правен съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *