Избягване на често срещани грешки при първия масаж

By | ноември 17, 2020

Не можете наистина да сбъркате, когато си правите масаж. Въпреки това, има няколко неща, които затрудняват повечето от начинаещите да се отпуснат и създават затруднения за терапевта. Познаването им преди време ще ви помогне да ги избегнете и да имате по-добро преживяване.

Ядосване: Получаването на масаж е умение като всяко друго. Отнема време, за да ви позволи да влезете в удобен ритъм с терапевта си и да се съсредоточите върху масажа. Лесно е да се разочаровате, че не можете да обърнете внимание и просто да не се отпускате. Ще знаете какво да очаквате след първия си масаж. Няма „масажно ченге“ и никой не знае дали умът ви е блуждал няколко пъти или сте заспали (освен ако не хъркате, разбира се!). Съсредоточете се върху дишането си и усетете усещането за ръцете на терапевта.

Помощ: Когато терапевтът повдигне или премести главата, ръцете или краката ви, не е необходимо да помагате, освен ако не бъдете помолени да го направите. Преструвайте се, че сте мека юфка и оставете да ви движи. Разтягането или опитите да предусетят това, което искат и помогнат, ще противодействат на терапевтичните ефекти от обхвата на движението, разтягането или мускулната позиция. Помагането може дори да накара терапевта да работи по-усилено.

Не общуване: Много е важно вашият терапевт да знае какви са вашите цели за сесията и дали натискът е удобен. Много хора се оплакват, че масажът не е достатъчно дълбок или че е твърде дълбок и възпален. На въпроса дали са казали нещо или не, отговорът е почти винаги отрицателен. Поемете отговорността за преживяванията си, за да можете да се възползвате максимално от него. И разбира се, моля, изговорете, ако стаята е твърде студена!

Корав момче / момиче: Много хора смятат, че за да имам час „време за себе си“, нещо трябва да е досадно, скучно или направо болезнено, за да го оправдае. Ако не ви харесва или се нуждаете от дълбок натиск, не казвайте „можете да отидете по-дълбоко, ако искате“. Ние просто искаме да отидем по-дълбоко, ако ВИЕ го искате. От теб зависи. Никога не се чувствайте така, сякаш ви държим на стандарт и ще ви се подиграваме, ако натискът не е толкова силен, колкото беше при последния човек. Много от нашите клиенти искат лек, но твърд масаж и в това няма нищо лошо! Попитайте какво искате, а не какво мислите, че трябва да искате.

Отмяна: Тъй като първата среща за масаж изстива в календара, много нови клиенти се ядосват или изведнъж се чувстват виновни, че губят време или пари за тях. Да бъдеш на масажната маса и да се доверяваш на някого с физическото си присъствие е малко стресиращо за първи път. Това е нормално. Нормално е да си нервен. Терапевтите са свикнали с това и понякога помага да споделите чувствата си с тях. Вариант на тази тема е да си уговорите среща само ако могат да ви вземат в същия ден. Талантлив терапевт вече има стабилна клиентска база и може да не успее да отговори на търсенето в последния момент. Ако не можете да влезете веднага, моля, не решавайте да не правите масаж.

A = Целият синдром: Всеки масажист е напълно различен. Личността, образованието, талантът, състраданието, уменията за слушане и много други аспекти влизат в преживяването, създадено за техните клиенти. Не забравяйте, че собственото ви присъствие също ще повлияе на масажа. Ако имате лош опит, моля, не забравяйте, че всеки масаж, който всеки терапевт прави, ще бъде различен. Ако имате страхотно преживяване – и вероятно ще го направите – възнаградете този терапевт чрез повторна резервация (като уговорите друга среща) и кажете на приятелите и колегите си. Препоръките са жизнената сила на нашия бизнес.

Приемане на нереалистични очаквания: Масажът трябва да бъде част от вашия здравен план, но не трябва да се приема като заместител на медицинските съвети. В зависимост от вашето нараняване или болка често се изисква повече от една сесия, за да се осигури максимално облекчение, а понякога може да се наложи и поддържащо лечение. Освен това ще трябва да се подчинявате (наистина го правите) на всяка задача, която терапевтът ви поставя, като разтягане, пиене на повече вода и самолечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *