Значението на медицината в нашето ежедневие

By | ноември 21, 2020

Медицината се счита за една от най-важните нужди за всички нас. Произлиза от латинската дума ars medicina, което означава „изкуство на лечението“. Това е клон на здравните науки и сектора на обществения живот, занимаващ се със запазване или възстановяване на човешкото здраве чрез проучване, диагностика, лечение и възможната профилактика на заболявания, наранявания и други наранявания на тялото или ума.

Това е едновременно област на познание, наука за телесната система и нейните заболявания и лечение. Тази дисциплина включва медицина, диета, упражнения и друго нехирургично лечение. Използва се и за защита на нашето здраве. Средство, като лекарство, се използва за лечение на заболяване или нараняване. Има различни видове лекарства, имаме билкови лекарства, получени от различни видове растения, лекарства, които се лекуват в болница и т.н. Билколечението, наричано още ботаническо лекарство или билколечение, се отнася до използването на семена, плодове, корени, листа на всяко растение. за медицински цели, кора или цветя. Лечебните растения, които се прилагат дълго време извън традиционната медицина, стават все по-важни, тъй като настоящите анализи и изследвания показват тяхната стойност при лечението и профилактиката на заболявания. Някои от нас вярват в билковата медицина, защото тя идва от чисти билки и няма други съставки. Билковите лекарства се използват и при кашлица, треска, зъбобол и някои други заболявания, които могат да се предадат от нашата среда. Билкарите лекуват много състояния като астма, екзема, предменструален синдром, ревматоиден артрит, мигрена, симптоми на менопауза, хронична умора и синдром на раздразнените черва. Растенията са били използвани за медицински цели много преди записаната дата. За повечето билки не е известна конкретната съставка, която предизвиква терапевтичен ефект. Всички билки съдържат много съставки и вероятно ще работят заедно, за да произведат желания лекарствен ефект.

Някои лекарства могат да създадат проблеми, ако ги приемате с други лекарства. Ето защо е важно да уведомите Вашия лекар и фармацевт за всички лекарства, които приемате. Някои лекарства могат да създадат проблеми, дори и да ги приемете правилно. Ако смятате, че Вашето лекарство Ви влошава, обадете се на Вашия лекар или фармацевт. Когато сме болни, пием лекарства, за да се чувстваме по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *