Звънят ли ти ушите? Научете как да се отървете от шум в ушите

By | октомври 12, 2020

Шумът в ушите засяга хора от всички възрасти, независимо от здравословното им хранене или активния начин на живот. Често засегнатите не могат да намерят лек и страдат от звънене, ехо и други досадни шумове в ушите. Ако търсите ефективни начини за справяне със симптомите на шум в ушите, прочетете нататък.

Присъединете се към група за поддръжка на шум в ушите. Шумът в ушите може да бъде много неудобен и деактивиращ проблем. Важно е да получавате подкрепа и от хора, страдащи от това състояние. Група за подкрепа може да предостави съвети за това как да се справите с шум в ушите и да разберете какво влошава шума в ушите.

Ако имате често звънене в ушите, не забравяйте да говорите с Вашия лекар за всички лекарства, които приемате. Много хора не знаят, че различни различни лекарства могат да причинят шум в ушите. Ако причината е вашето лекарство, може да помислите за смяна на лекарствата.

Яжте здравословна диета с ниско съдържание на сол, MSG, кофеин и силно преработени храни. Всички тези храни са свързани с шум в ушите. Не забравяйте да попитате сървъра си как са подготвени елементите от менюто, когато вечеряте навън. Храната, която ядете, може да има силен ефект върху симптомите на шум в ушите.

Ако имате постоянния шум в ухото, причинен от шум в ушите, важно е да посетите лекар, за да поставите точна диагноза. Шумът в ушите може да бъде причинен от различни източници като наранявания на главата, ушни инфекции, силни звуци, стрес, съдови проблеми и странични ефекти на лекарствата. Лечението, предписано за шум в ушите, ще зависи от това, което е причинило състоянието.

Рефлексотерапията е чудесно средство за лечение на симптоми на шум в ушите. Намерете си акредитиран специалист във вашия район и поискайте референции. След това изберете човека, на когото имате доверие и който според вас разбира най-добре проблемите ви. Ще забележите, че симптомите ви ще намалят само след няколко лечения!

Шумът в ушите може да не е това, което ви държи буден през нощта, а по-скоро стресът, който прави шума по-забележим. Опитайте се да комбинирате колкото се може повече незавършени задачи преди лягане, а след това се включете в някои техники за релаксация като медитация или дълбоко дишане, за да изчистите ума си и да успокоите тялото си.

Ако вече страдате от шум в ушите, наложително е да предприемете действия сега, за да се предпазите от допълнително увреждане на слуха. Стойте далеч от силните звуци и носете предпазни средства за слуха, когато не можете да избегнете шумна среда. Винаги дръжте няколко тапи за уши със себе си, така че ако се окажете в ситуация, която потенциално може да увреди слуха ви, можете да действате незабавно.

Използвайте „бял шум“, за да помогнете за управление на шум в ушите. Ако Вашият лекар е потърсил и изключил лечими състояния, пак можете да сведете до минимум звъненето или свистенето в ушите, като използвате външни маскиращи звуци като електрически вентилатор или тиха музика. Белият шум също може да ви помогне да спите по-добре и е полезен за цялостното ви здраве.

Премахнете различни причини за вашия шум в ушите. Някои от тях са много прости, като стегнати мускули на врата и раменете. Посетете хиропрактор за оценка. Проблемите с челюстта също могат да причинят шум в ушите и зъболекар може лесно да пренастрои челюстта ви, за да отстрани причината и да премахне шума ви в някои случаи.

Ако сте в тиха стая и шумът в ушите повдига грозната глава, помислете така, сякаш наистина не е в ушите ви. Представете си, че това всъщност е фонов шум, като морето, което удря извън прозореца ви. Ще откриете, че това е просто външен и всъщност красив глас, на който толкова се радвате и вълнението ви ще изчезне.

Водете си диетичен дневник със записи за това какво ядете, какво желаете и какви упражнения правите, и вижте дали вашият шум в ушите има нещо общо с някой от тези фактори. Често хранителните алергии могат да влошат шума в ушите или някои дейности могат да влошат симптомите по-късно през деня.

Когато започнете ново лечение на шум в ушите, трябва да му дадете няколко седмици или дори месеци, преди да решите дали помага. Понякога лечението работи най-добре в комбинация с друг метод, като промяна на диетата с акупунктура, така че продължавайте да изпробвате различни стратегии, докато намерите комбинация, която работи за вас.

Повечето хора, които изпитват шум в ушите, намират хипнотерапията за много полезна. Изглежда, че работи най-добре за тези, които страдат през нощта. Мнозина заявяват, че виждат няколко общи предимства в работата с шум в ушите. Можете да получите професионална хипнотерапия, за да се отървете от симптомите си в ушите.

Понякога шумът в ушите се причинява от натрупване на течност в евстахиевите тръби вътре в ухото. Това причинява натиск и може да доведе до симптоми на шум в ушите. Опитайте бавни упражнения за врата, за да увеличите налягането. Завъртете главата бавно отпред назад за няколко минути и вижте дали това помага за облекчаване на натиска и облекчаване на симптомите.

Изправете зъбите си. Всеки проблем със зъбите може да причини и влоши шум в ушите. Ако го носите, бъдете много внимателни, за да сте сигурни, че протезите са правилно поставени. Трябва също така да бъдете изследвани за възможно наличие на разстройство на темпоромандибуларната става. Всяко от тях може да има отрицателен ефект върху шума в ушите.

Както бе споменато в началото на тази статия, милиони хора по света са засегнати от шум в ушите. Незнанието какво да се направи за управление на шум в ушите води до разочарование. Можете да оставите шум в ушите, ако включите съвета, който сте се научили да използвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *