Започване на неинформирана грижа за кожата

By | ноември 18, 2020

Наскоро дойде клиент да ме види. Той беше загрижен за кожата си, но нямаше опит в грижата за кожата. Следното е доста често срещан сценарий:

Те са се измивали със сапун и вода през по-голямата част от живота си.

– Приготвени на слънце, често „дъбени“ с помощта на бебешко олио и евентуално йод.

– Те никога не са използвали нещо като овлажнител или пилинг върху кожата си.

– Те забелязват някои линии и пигментации в момента и искат да направят нещо по въпроса.

Бих казал, че гореописаното описва поне 4/10 жени, които са дошли да ме видят за процедури за лице и консултации.

И 4/4 озадачаващо е, че не съм ги изпращал вкъщи с всеки продукт за грижа за кожата, който мога да си купя.

Това е причината:

Повечето хора могат лесно и успешно да правят промени в живота си, но само незначителни промени. По-големите промени са по-трудни и е по-вероятно да се провалят с времето.

Създаването на рутинни процедури отнема около месец. Колкото по-лесно и по-лесно е да започнете рутината, толкова по-лесно ще се придържате към нея и в крайна сметка ще допринесете за нея.

Тези клиенти ще започнат да виждат големи промени в кожата си от една или две много лесни промени. Добавянето на продукти по-късно, създаването на по-положителни промени ги вълнува.

– Ако клиентът купи само няколко продукта, за да „опита“ и остави продуктите си, купувачът е много по-малко вероятно да съжалява. Ако се чувстват виновни, има шанс да не се върнат или да купят нещо друго.

Нека си признаем, грижата за кожата може да бъде страшна, ако през живота си сте използвали само сапун. Наличието на твърде много продукти, за да започнете, прави работата по-сложна, отколкото би трябвало да бъде.

Така че, ако сте от онези жени, които искат да направят всичко възможно, да имат здрава кожа и евентуално да се борят с признаците на стареене, НО ако в момента не правите повече от измиване на лицето със сапун веднъж на ден, ето какво препоръчвам:

Първо вземете лице от лицензиран професионалист. Ще научите вашия тип кожа, ще научите какво да използвате и ще имате възможност да задавате въпроси. Също така, стъпката на ексфолиране ще направи голяма разлика за кожата ви. Това премахва някои мъртви кожни клетки, като кожата ви изглежда по-свежа, по-млада, по-ярка и по-малко скучна. Продуктите, които купувате, ще бъдат много по-ефективни, ако не се налага да проникват в дебели мъртви кожни клетки. Също така ще се почувствате много по-добре за кожата си. Вашият естетист трябва да ви даде реалистичен поглед върху възможното с домашни грижи и професионални лечения.

След това купете два артикула. Започнете с измиване на лицето. Отървете се от навика да измивате лицето си с дразнещ и изсушаващ сапун. Следвайте съветите на вашия естетик кога да се миете – обикновено веднъж сутрин и преди лягане за повечето типове кожа. Вторият продукт трябва да е овлажнител с SPF в него. Ще носите това всяка сутрин, преди да си тръгнете. В крайна сметка ще добавите и вечерен овлажнител от SPF, но засега това е най-важният продукт. Увреждането от слънцето е един от най-големите „фактори на стареене“ и може да доведе до много видове рак на кожата.

Около месец, след като свикнете да миете лицето си два пъти на ден и да хидратирате всяка сутрин, добавете вечерен овлажнител и крем за очи. Ще бъде лесно да интегрирате вечерен овлажнител, тъй като вече сте свикнали да овлажнявате след измиване на лицето сутрин. Кремът за очи също е много проста стъпка. Някои го използват само през нощта, но няма причина да не можете да го използвате през деня за максимален ефект. Ако можете да си го позволите, направете друго лечение на лицето точно сега. Специалистът по лицето трябва да ви даде добри отзиви и да ви разкаже за положителните промени в кожата ви.

Добавете пилинг в рамките на още един месец. Това е лесна стъпка, която се прави веднъж седмично и отнема само минута или две. След като измиете лицето си, внимателно разтривайте малки парченца от леко абразивно вещество като семена от кайсия или луфа (това е ключът – следвайте инструкциите, дадени от лицето на лицето ви). След това лицето се изплаква. Това помага за премахване на мъртвите кожни клетки. Можете да добавите тази стъпка по-рано и ако не се чувствате претоварени, продължете и го направете. Тонерът е ежедневна добавка, която обикновено използвате вечер веднага след измиване на лицето си.

По време на вашето пътуване към здравословна рутина на кожата през целия живот в началото на следващия месец, най-вероятно ще трябва да купите повече почистващи и овлажнители с SPF. Повечето пълни размери в повечето продуктови линии ще продължат 3-4 месеца, някои по-дълго; в края на този период той ще бъде премахнат и трябва да го замените. Опитайте се да не завършите нищо напълно, за да не нарушите рутината си.

Накратко, добавете нещо в този ред, освен ако не е посочено друго:

– Почистващ препарат и SPF овлажнител

– Вечерен овлажнител и крем за очи

– Седмичен ексфолиант и тонер

– Серуми

Вашата рутинна грижа за кожата ще изглежда така:

Сутрин:

– Почистете лицето

Още влажен, нанесете серума и го оставете да проникне

– Нанесете много малко количество околоочен крем

Нанесете SPF овлажнител

Вечер:

– Почистете лицето

– Използвайте тонер, за да добавите повече хранителни вещества и да премахнете всичко, което може да сте пропуснали

– Нанесете серуми и оставете да проникнат

Нанесете малко количество околоочен крем

– Нанесете вечерен овлажнител

Седмично:

– Добавяйте ексфолиращата стъпка веднъж седмично (и само веднъж седмично) след почистване

Месечно:

– Получете всички продукти, които няма да напускате, в рамките на една седмица

– Вземете професионално лице, ако можете да си го позволите (не ексфолирайте кожата си една седмица преди лицето си)

Ако трябва да изберете, е много по-добре да харчите парите си за домашни продукти, отколкото ежемесечна грижа за кожата. Помислете така: Ние се обръщаме към лицето Ви веднъж месечно с нашите продукти; Обръщате се към лицето си тридесет до шейсет пъти месечно. Използването на домашна грижа след първата процедура за лице ще бъде много по-ефективно, отколкото да не я използвате изобщо и да имате месечно лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *