Задръжте зъбите си – Облекчаване на безпокойството на стоматологичния стол

By | ноември 17, 2020

Не познавам никой, който се вълнува от лечението на зъбите. Повечето от нас намират някаква причина да забавят стоматологичните си прегледи и стоматологичните си нужди. За тези, чиито длани се изпотяват само при обмисляне на зъболекар, тежък зъбобол или спешна зъбна помощ може да бъде катапултен инцидент, който да ви вкара в стоматологичния стол. Ако от години избягвате зъболекаря или ако всяко посещение е само болка, какво можете да направите, за да намалите страха си от зъбите?

Някои от нас си спомнят, че сме гледали комедийни скици по телевизията, където един много стар и почти сляп зъболекар вадеше зъбите си с клещи – пациентът мърмори „имате грешен зъб“. Въпреки че тези сцени са забавни, някои от нас все още имат този луд образ, вграден в мозъка ни. Истината е, че съвременната дентална медицина направи крачки в технологиите и хостинга на пациенти. Някои от нещата, които намаляват стреса, които пациентите вече могат да намерят в много кабинети, включват:

* движеща се музика (не музика в стил асансьор)
* Телевизионен екран, който ви позволява да гледате телевизия с избраното от вас програмиране
* Вода, планини и др. компютъризирани въртящи се слайдове от естествени картини като.
* Слънчеви очила, доставени от зъболекар, за да предпазят очите ви от процедурна светлина
* азотен оксид / кислород (консултирайте се със зъболекаря си; това е леко успокоително за много тревожни пациенти)
* подробна комуникация между лекар и пациент относно процедурите и техниката

Когато всъщност седите на стоматологичния стол, горните предмети са фини и елегантни. Какво можете да направите лично, за да намалите тревожността си преди назначаването? Някои от нещата, които правя, за да ми помогне да се справя със срещите си при зъболекари:

1. Изберете среща за най-удобната част от деня (освен ако не е спешно). Сутрин за мен.

2. Свържете се със зъболекаря, за който се притеснявате, когато си записвате час. Зъболекарите искат и трябва да знаят вашето ниво на тревожност. Те ще обсъдят начините за справяне с различни нива на стрес със своите пациенти.

3. Почивайте добре през нощта. Недоспиването може да ви ядоса. Изнервянето ще увеличи нивата на безпокойство

4. Слушайте релаксираща музика по пътя към зъболекаря. Пускам CD със спа мелодии. Наистина помага.

5. Не идвайте твърде рано в зъболекарския кабинет. Твърде много време може да ви накара психически да ритате и без това неоснователните си страхове. Бъдете бързи и не закъснявайте.

6. За да намалите безпокойството, напръскайте в устата си естествените екстракти от цветя, Bach Rescue Remedy Spray. Правете това по пътя към зъболекаря и точно преди зъболекарят да започне вашата процедура. Това беше причината номер едно, поради която бях на последно лечение на кореновите канали.

7. Използвайте слушалките със собствения си iPod по време на процедурата (ако е позволено от зъболекаря).

8. Носете си собствени слънчеви очила, които да носите, ако зъболекарят не предостави чифт.

9. Молете се за смелост и способност да се отпуснете (ако сте духовен човек).

10. За максимална яснота, попитайте зъболекаря какво да правите и продължителността на времето; Ако трябва да предупредите зъболекаря да спре, договорете използването на ръчни сигнали.

В комбинация горните съвети ще ви помогнат да намалите страха си от зъбите. Любимият ми съвет обаче е Bach Rescue Remedy Spray. Поддържаше ме достатъчно спокойно, за да прекарам цялата процедура на кореновия канал. Това беше успех за мен. Не е необходимо да отменяте следващото си дълбоко почистване, отложения коренов канал или отчупения зъб, който се нуждае от ремонт. Така че, продължете напред и направете следващата си стоматологична среща безгрижна и се сбогувайте с феята на зъбите завинаги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *