Главоболие, причина и решение – Винаги се консултирайте с лекар

By | октомври 9, 2020

МИГРЕНИ. Причинна връзка и излекуване

Най-честите форми на главоболие са мигрена, напрежение и клъстерно главоболие. Теорията за мигрената обикновено е само 1 активна съставка, ерготамин, алкалоид и химични производни на житни роговици. С течение на годините употребата на това лекарство може да увеличи болката поради ерготамин.

Трите етапа на мигрена са:

1. Предварителен етап. Чувствителност към светлина, зрително усещане, пълзене, замаяност или общо чувство на слабост. На този етап мозъчните артерии се стесняват

2. Фаза на болката. Поглаждащо, едностранно главоболие с гадене и повръщане. На този етап мозъчните артерии се отпускат и подуват.

3. Едемна фаза. Има постоянна, тъпа болка. Черепните артерии и околните тъкани стават анатомично патологични, тъй като стават оточни и подути.

Вазоконстрикция и вазодилатация като причини за мигрена:

И свиването, и разширяването могат да предизвикат главоболие и двете състояния причиняват прекомерно проникване на кръвна течност в мозъчната тъкан.

И в двата случая резултатът е локален оток, който след това упражнява механичен ефект върху близките нерви. Едематозната тъкан набъбва и се разтяга. Главата е „барокамера“ и количеството на интерстициалната течност и кръв е нарушено. Резултатът е болка. В допълнение, доставката на кислород до мозъка се затруднява от стесняването на капилярите и малкия кръвен поток, придружаващ разширяването. Твърдият кожен слой (dura matta), кавернозният синус и arteria basilaris са силно чувствителни към болка.

• Вазоконстрикция, конгестия на кръв се появява с повишаване на вътрешното налягане на кръвоносните съдове, като по този начин става по-пропусклива.

Това е реакция на симпатиковата нервна система.

• Вазодилатация, поради малката скорост на притока на кръв, кръвоносните съдове доставят излишната течност в околната тъкан. Това е реакция на парасимпатиковата система.

Вазодиализацията е реакция на парасимпатиковата нервна система

Уикенд мигрена Обикновено, по-релаксиращи почивни дни, намаляването на високия симпатиков тонус поради стрес на работното място причинява прекомерно доминиране в регенерационните системи на парасимпатиковата система. Резултатът е значително разширяване на мозъчните кръвоносни съдове, което по-късно може да доведе до пристъп на мигрена. В такива мигренозни ситуации успокоителните или медитацията или подобни образователни практики биха били категорично противопоказани, тъй като подобни практики ще продължат да повишават парасимпатиковия тонус. Силното кафе може да бъде избраната терапия тук, защото кафето стимулира надбъбречните жлези, причинявайки повишаване на адреналина – кръвоносните съдове са склонни да се свиват.

Хронично главоболие, придружено от задух = знак за наличие на токсини от околната среда. Ако главоболието е настъпило след лъчетерапия, това е индикация за анемия поради разрушаване на костния мозък, с последваща липса на мозъчно снабдяване с кислород.

Вредни ефекти от вътрешната среда на „модерна“ офис сграда = вредно качество на въздуха и постоянен електрически дим. Това ще бъде придружено от слабост и умора, неспособност за концентрация и чести нарушения на съня. Дразнене на очите са забележими и бронхиални оплаквания

Клъстерните главоболия се отличават с непоносима, тъпа болка, която обикновено се движи нагоре и странично на едното око. Атаките продължават до 2 часа и се случват до шест пъти на ден до 6 седмици. Мъжете са най-болезнените и стресирани хора, за да бъдат част от живота си, където не могат да кажат „не“. По време на клъстерно главоболие засегнатото око се зачервява и сълзи силно, докато в носа се движи постоянно.

Главоболието при напрежение е най-честото главоболие. Тъп, потискащ, тежък и не се среща в никоя част на главата. Обикновено се преживява първо при събуждане и може да продължи няколко седмици. Особено могат да бъдат открити физически заболявания, хронични инфекции на синусите и артроза на шийните прешлени и нарушения на темпоромандибуларните стави.

Стресовото главоболие може да се разглежда и като главоболие от напрежение и може да е резултат от стрес в работата и свободното време. Стресът постоянно отделя адреналин в надбъбречните жлези, така че кръвоносните съдове, особено мозъчната област, непрекъснато се стесняват. Повишеното производство на адреналин води до повишена скорост на глюкоза – адреналинът е антагонист на инсулина. Резултатът е исхемия, последвана от главоболие с недостатъчно снабдяване с кислород. Тази болка е изключително потискаща, сякаш главата ще се спука и кръвното налягане ще се повиши.

Чувствителните към времето главоболия обикновено се причиняват от вегетативната нервна система и следователно от слабостта на кръвоносните съдове. По този начин, с колебания на въздушното налягане и резки промени в налягането на въздуха, сензорният праг на вегетативната нервна система се понижава. Концентрацията на парасимпатиковия невротрансмитер серотонин в кръвта се увеличава с появата на определени горещи метеорологични условия. Този химикал има потенциал да разширява прекомерно капилярите и по този начин да причини главоболие. В тези случаи калциевите антагонисти работят като временна мярка. Някои податливи хора реагират чувствително на електрически разряди на въздушни маси и електрически дим. Упражнението може да помогне на горещи и студени душове и може да се използва взаимозаменяемо. Трябва да се избягват храни, съдържащи хистамин, тирамин (сирене, червено вино, цитрусови плодове) и фенилетилдиамин (шоколад). Освен това трябва да се избягват пластмасови спортни облекла като „анцузи“ или ски костюми, тъй като те могат да бъдат претоварени със статично електричество.

Пропускливи черва

Това може да се случи в резултат на липсата на достатъчно добра флора в червата. Ризоидите (пръстовидни изпъкналости), вградени в чревните стени, също могат да направят дидая, когато се отглеждат.

Клетките в повечето части на тялото са много близо една до друга. Клетките в чревния тракт са по-отдалечени и оставят повече място за кандида, паразити, отлагания от тежки метали или други лоши бактерии. Когато тези условия пробият чревната стена; Гнилата храна, изпражненията и бактериите попадат в кръвта. Токсичността и малабсорбцията след това могат да се превърнат в проблем. В резултат на това можем да изпитаме мозъчна мъгла, кожни обриви, умора и / или главоболие, химическа чувствителност и евентуално хранителни алергии.

Хранителна алергия

1 Главоболие, свързано с храната

2 главоболие, при което храната изглежда играе второстепенна роля

3 Тези, които причиняват храна при определени условия, включително стрес или изтощение

Химични агенти:

Алкохол Мононатриев глутамат нитрати / нитрити

Теобромин кофеин бензоена киселина

Фенилетиламин хранителни оцветители тирамин

Салицилати

Хипотиреоидизъм

Проверете симптомите с Вашия лекар

Надбъбречна недостатъчност

Кортизоловите хормони имат голямо разнообразие от функции и осигуряват значителен контрол върху функционирането на храносмилателните, имунните и нервните симптоми:

Поддържане на нормални нива на кръвната захар

Повишен метаболизъм или разграждане на протеини

Нарастващият срив на съдбите

Потиснат синтез на бели кръвни клетки

Потиснати имунни алергични отговори

Раздразнителност на нервната система

Увеличение на производството на стомашна киселина

Повишено налягане в пикочния мехур и уриниране

Повишена загуба на натрий, калий и вода чрез урина

Решения за главоболие:

Хомеопатичният Nux Vomica облекчава пулсиращо главоболие и гадене – също добър за махмурлук

Kali Bich е полезен и при настинки

Игнатия за пронизващо главоболие (например след плач)

Гелсемиум При нервно болно главоболие, грип

Belladonna Пулсиращо главоболие, болки в ушите и невралгия на лицето

Детокс за новата Vista – добавка за детоксикация на всяка непоносимост към храна Те могат да възникнат

Сложна хомеопатия

chemex за детоксикация на химическа непоносимост (напр. в химическо чистене, бензиностанция и др.)

помогна мигрена болка

Vgt за лечение на замаяност

Органът подпомага лизиса на черния дроб. Подхранващо средство за подпомагане на черния дроб

Билковият Feverfew е известен още като Tanacetum parthenium. Тази билка инхибира агрегацията на тромбоцитите и секрецията на серотонин, едно от веществата, отделяни по време на мигренозно главоболие.

Добавка за помощ при мигрена

Къде се намират аминокиселини? Храните на животински произход като месо и птици, риба, яйца и млечни продукти са най-богатите хранителни източници на незаменими аминокиселини.

5-хидрокситриптофатът също се индексира, както следва: 5-HTP добавка 5-HTP е естествено получен от семената на западноафриканската лечебна билка Griffonia simplicifolia.

Витамин В2 също се индексира като: Къде се намира рибофлавин? Млякото, яйцата и месото съдържат значителни количества витамин В2. Зелените листни зеленчуци и пълнозърнестите и обогатени зърна съдържат малко витамин В2.

Къде се намира витамин D? Маслото от черен дроб на треска е отличен източник на витамин D, точно както обогатените с витамин D храни. В яйчния жълтък и масло има следи от витамин D. Повечето от витамин D в организма обаче се образуват по време на химическа реакция, която започва с излагане на слънчева светлина на кожата. Холекалциферолът (витамин D3) е животинската форма на този витамин.

Къде се намира магнезият? Ядките и зърнените храни са добри източници на магнезий. Фасулът, тъмнозелените зеленчуци, рибата и месото също съдържат значителни количества.

SAMe има противовъзпалителни, болкоуспокояващи и лечебни свойства на тъканите, които могат да помогнат за поддържане на здравето на ставите. Няколко двойно-слепи проучвания показват, че SAMe е полезен за хора с остеоартрит, повишава образуването на здрави тъкани и е по-добър от плацебо и е равен на лекарства като ибупрофен и напроксен.

Витамин С (аскорбат, аскорбинова киселина) Какво прави? Витамин С е водоразтворим витамин, който действа като мощен антиоксидант. Една от важните функции на витамин С, действащ като антиоксидант, е да предпазва LDL холестерола от окислително увреждане. Действайки като детокс при химически алергии и надбъбречна подкрепа Къде да го намерите? Броколи, червени чушки, френско грозде, брюкселско зеле, магданоз, шипки, плодове ацерола, цитрусови плодове и ягоди са добри източници на витамин С.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *