ВНЧС окончателно се възстановява

By | октомври 8, 2020

Преди няколко години не знаех какво е TMJ. Никога не съм чувал за това. TMJ означава разстройство на темпоромандибуларната става. И какво означава това?

Позволете ми да ви обясня как научих какво е TMJ и как се спасих от него.

Преди пет години трябваше да поема друга работа, където работех. Не мога да кажа, че това ме развълнува. Всъщност мразех новата си работа. С изминаването на седмиците стресът се влошаваше и наистина ми беше трудно да се влача на работа всеки ден.

Една вечер седях в креслото и си търках челото. Съпругата ми отново попита дали ме боли глава. Забелязах, че напоследък много се оплаквам от главоболие.

Няма значение, взех няколко аспирина, както обикновено. Но този път си купих три вместо две, защото изглежда не ми облекчаваха главоболието.

Накрая отидох да посетя моя лекар. Каза ми, че имам инфекция на синусите и ми даде някои антибиотици, за да я изчистя. Главоболието обаче се влоши след две седмици.

И така, обратно към лекаря. Този път ме изпрати на рентген на главата ми. След като изследва рентгеновите лъчи, той каза, че отново имам инфекция на синусите. Отиваше в аптеката за по-силни антибиотици.

Главоболието скоро стана трайно и се влошава. Имах проблеми с концентрацията върху каквото и да било. Легнах си с главоболие и се събудих с главоболие. Трябва да е като един от тях

Главоболие, което получавате, когато ядете бърз сладолед. Това е постоянна, ужасна болка.

Съпругата ми отиде до близкия магазин за здравословни храни и й дадоха нещо билково или нещо друго, което определено ще оправи проблема ми със синусите.

Не се случи. Опитах се да разтопя Vicks Vapo Scrub в купа с вряща вода и да дишам в дим, за да отворя синусите си. Без късмет. Баща ми, който беше на лечение от рак на простатата, дори ми даде таблетки Darvocet, което е изключително мощно средство за облекчаване на болката.

Взимах Darvocet по три и четири наведнъж, за да се опитам да преживея отново болката. Нищо не работи. Отново отидох при моя лекар и той каза предположи какъв е проблемът. Да, синусите ми. До този момент болката се беше увеличила толкова много, че не можех да отида на работа. Не можех да направя много и лекарят със сигурност не помогна.

Една вечер, след девет месеца болка, стана толкова зле, че почти се освободих от болката. Жена ми ме натовари в колата и ме закара в спешното. Чаках, чаках и чаках. Накрая ме прегледаха и казаха, че имам нужда от сканиране на C.A.T. Не съм сигурен какво се случи, но седях с болка, докато не постигна резултатите.

След това дойде диагнозата. Възпаление на лигавицата на околносните кухини. Мога да крещя! Накрая ми дадоха нещо за болка. Помогна малко, но той повърна.

Същата вечер в спешното отделение лекарят записа среща с отоларинголог през следващата седмица. Да, трябваше да чакам още една седмица с болка.

Специалистът ме прегледа и погледна моя C.A.T. сканиране. Той ме седна и попита кой каза, че имам инфекция на синусите. Казах му, че казва, че всички, които ме преглеждат, са такива.

Тогава той ми каза, че съм направил TMJ. Той каза, че имам най-чистите синуси, които е виждал. Не се притеснявайте, всички лекарства за синусите, които приемам.

Започна да ми обяснява какво е TME. Темпоромандибуларно разстройство. Той каза, че TMJ е остро възпаление на слепоочно-долночелюстната ми става. Това е областта, където челюстта се свързва с черепа.

Експертът каза, че това може да включва прерязване на някои от връзките на брадичката ми. Досега щях да опитам всичко. Той ме планира за следващата седмица и ми даде някои лекарства за облекчаване на болката. Но все още беше там.

Разговарях с приятел през същия уикенд и забелязах една от онези гривни на Q-Ray. Попитах го и той каза, че го приема заради артрита си. И наистина работи. Както казах, бих опитал всичко.

Моят приятел ми даде уебсайта, за да поръчам гривна, която струва $ 100,00. Дори платих допълнителни пари за бърза доставка. Знаех, че това ще бъде поредното разочарование, но щях да опитам.

Извадих гривната от кутията и я сложих на китката си. Това беше 22 януари 2004 г. Няколко часа по-късно болката все още беше там. Не се получи, точно както си мислех. Но сложих гривната и заспах.

Когато се събудих на следващата сутрин, за да отида на работа, за първи път от девет месеца разбрах, че не ме боли главата. Никаква болка, нищо. Той си беше отишъл. Напълно го няма. Събудих жена си и бях толкова развълнуван, че в началото тя не можеше да разбере какво се случва.

Болката не само отмина, аз се почувствах страхотно. Исках да скачам нагоре и надолу и да казвам на всички, които видях този ден, че главоболието ми е изчезнало. Нося моята гривна Q-Ray повече от пет години. TMJ вече го няма.

Някои ми казаха, че тези Q-Ray гривни са фалшиви и всички са в главата ми. Моят отговор винаги е един и същ. Не знам дали е психологически или не, знам само, че девет месеца главоболието ми беше толкова тежко и нелечимо, че всъщност си мислех, че съм полудял.

Позволете ми да ви кажа още нещо. Не съм свързан по никакъв начин с компанията Q-Ray. Те дори не знаят, но аз съм най-продаваният. Когато някой види гривната ми и попита дали наистина работи, аз просто им казвам, че работя за себе си. Благодаря Q-Ray.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *