Включете EFT във вашата кутия с инструменти за възстановяване

By | ноември 23, 2020

Преодоляването на зависимостта изисква готовност за приемане на трезвост, смелост да се изправим пред трудни физически и емоционални предизвикателства и вяра в способността на човек да бъде трезвен въпреки неувереността в себе си и миналите неуспехи. Той също така изисква подкрепата на близки и приятели, ефективна програма със специален персонал, екип от медицински и психично-здравни специалисти и голяма самоувереност.

Казва се, че зависимостта е отговор на проблем, който все още не е идентифициран и разрешен. Възможно ли е проблемът да се дължи на подсъзнателно вярване, което обикновено се случва в детството, което човекът вярва, че е необичан, безполезен или недостатъчно добър?

Наличието на негативно убеждение за себе си обикновено не е резултат от едно или две отделни събития. Тези вредни вярвания се вкореняват и растат постепенно в резултат на много събития всеки път, едно от които е разочароващо, смущаващо и травмиращо спомени.

Всички сме преживявали болезнени и трагични събития и често сме се чувствали сякаш „бях там, направи това, справи се с това“. Достатъчно вярно, много минали събития и травми вече не носят емоционалната тежест, която някога са направили. Но понякога, въпреки нашите най-добри усилия да вземем парчетата и да продължим по пътя си, те запазват своята емоционална интензивност, в крайна сметка водят до физическа или емоционална болка или дисфункция.

Но как можете да излекувате стари, заклещени чувства, ако не можете да ги видите или запомните? Как сканирате запомнените ужаси, които са твърде болезнени, за да бъдат преразгледани? Нежен и ефективен метод за излекуване на енергия за разкриване на минали събития и неутрализиране на тяхната тежест е EFT или Техника за емоционална свобода.

EFT стимулира акупунктурните точки по енергийните пътища или меридианите на тялото. Вместо да използвате игли за акупунктура, вие докосвате определените точки със собствените си пръсти, като същевременно потвърждавате собствената си стойност, докато се фокусирате върху обезпокоителното събитие. EFT се справя с недостатъците на проблема, преди да добави положителни фрази към тактилния масив и е изненадващо ефективен!

Въз основа на лечебни принципи отпреди 3000 години, популярността на EFT процъфтява през 70-те години и продължава да расте. Днес 6 милиона души по целия свят използват EFT и успехът му с посттравматично стресово разстройство (PTSD) стартира множество изследвания за установяване на неговата научна основа.

Един от компонентите на преодоляването на зависимостта е премахването на ограничителните вярвания и неутрализирането на тежестта на старите травми, големи и малки. Твърде много за справяне? Няма проблем. Когато докоснете най-важните събития, по-малко събития просто губят своя заряд. Това се нарича Обобщаващ ефект и ни позволява да се докоснем до всяко отвратително нещо, което някога ни се е случвало!

EFT подпомага лечението на всяка стъпка от възстановяването. Той премахва прекомерните емоции и облачните мисли, които ни задействат, и моли за успокоение на всяка цена. Той омекотява или елиминира съпротивлението на лечението и позволява перцептивна промяна, която поддържа система от вярвания, която укрепва, вместо да я елиминира. С EFT в кутията с инструменти за възстановяване е по-лесно да получите и поддържате трезвостта си. Докоснете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *