Видове възстановителна стоматология, разказани накратко

By | октомври 12, 2020

За много хора, които желаят по-нова, по-ярка и по-добра усмивка, репаративната хирургия е единствената им надежда. Това не е изненадващо, тъй като възстановителната и обща стоматология включва лечение на всички здравословни проблеми на устната кухина от зъбите до венците и тъканите.

Има много процедури, които Вашият лекар ще избере, които се използват за възстановяване на пълната им слава на зъбите и за да направят усмивката Ви ярка като звездите на червения килим.

Зъбни импланти

Това са идеалното решение за хора с липсващи зъби, но преди да започне имплантирането, трябва да бъдат изпълнени определени критерии. Например пациентите, претърпели лъчетерапия или страдащи от диабет, не са подходящи кандидати за този вид възстановителна хирургия.

Ползите от зъбните импланти в сравнение с традиционните протези са много. Тъй като зъбните импланти се интегрират с челюстта, те са по-стабилни и възможността за болка и подхлъзване е значително намалена. Те също така помагат за предотвратяване на загуба на кост и рецесия на венците.

Коренови канали

Много хора, страдащи от заразена тъкан в зъбната пулпа, предпочитат процедурата на кореновия канал. Той е предназначен главно за отстраняване на заразена тъкан и околните нерви за премахване на източника на болка. След това зъбът се затваря със зъбна коронка, докато празното пространство се запълва. Това е един от видовете възстановителни операции, които са спечелили незаслужена репутация като болезнени, въпреки че всъщност помагат за облекчаване на болката.

Заболяване на венците

Известно още като пародонтоза, това заболяване се характеризира с подути, нежни и кървящи венци. Това обикновено се лекува с хирургична и нехирургична терапия и значението му не може да бъде надценено, тъй като заболяването на венците може да причини загуба на зъби.

Нарушения на TMJ

Нарушенията на TMJ, съкратени от темпоромандибуларната става, са много болезнени, особено в областта на шията и главата. Според изчисленията около 10 милиона американци страдат от това заболяване. Може да се наложи операция за облекчаване на симптомите на разстройството.

Зъбни коронки

Зъбните коронки действат като защитно покритие за силно развалени или увредени зъби и допълнително укрепват зъба и челюстта. Това е един от най-популярните видове възстановителна хирургия. Можете да избирате от метални, керамични и порцеланови покрития според препоръките на вашия зъболекар.

Зъбни мостове

Както може да се подразбира, зъбните мостове буквално затварят празнината между останалите зъби, като същевременно стабилизират челюстта с атрактивните коронки около въпросните зъби. Трябва правилно да се грижите за мостовете си, за да удължите живота им и да поддържате здравето на устната кухина. Поради тази причина, почистването с конец и четката все още са много важни дейности.

Реконструкция на пълна уста

И тогава има пациенти, чиито сериозни зъбни проблеми обикновено изискват не по-малко от пълна реконструкция на устата. Ще можете да се насладите на нова усмивка с нова яка на красива уста след козметични и възстановителни стоматологични процедури.

Възстановителната хирургия е вашият приятел, когато и когато имате правилното отношение към нея. Да не говорим, че доброто здраве на устната кухина ще бъде ваше, което ще доведе до нова, привлекателна усмивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *